ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δοκιμασίες βοηθούν να συνέλθουν οι άνθρωποι.

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Έτσι δυνάμωνε και παρηγορούσε ένας ΄Αγιος Γέροντας της εποχής μας τους πολυπληθείς πονεμένους που έτρεχαν στο ΄Αγιον΄ορος και πήγαιναν στο καλυβάκι του,στην Καψάλα.
Αυτό είναι θαύμα (κατά την δική μου άποψη,βέβαια).Ενας απλός ("αγράμματος",κατά κόσμον) Μοναχός (Καλόγερος) να δίνει αυτές τις σοφές συμβουλές, παραινέσεις και απαντήσεις.Και το θαύμα το ζούσες στην συνέχεια διότι έφευγες "ξαλαφρωμένος",λες κι ένα χέρι σήκωσε το βάρος της ψυχής σου (άγχος,στρες,βιοτικές μέριμνες,όπως θέλεις πες το).Και το θαύμα είναι ότι σε εκείνον τον απλό Καλογεράκο κατοικούσε (ενοικούσε) η Θεία Χάρις(οι άκτιστες ενέργεις του Θεού,που λένε οι Πατέρες,το Πνεύμα .
το΄Αγιον .
Δόξα τω Θεώ που μας αξίωσε να γνωρίσουμε ένα ζωντανό (εν Ζωή) ΄Αγιο στις ημέρες μας.Και τούτο όχι για να καυχιέμαστε και να υπερηφανευόμαστε,αλλά για να ταπεινωνόμαστε και να συνειδητοποιούμε την ασημαντότητά μας και την αμαρτωλότητά μας.
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Οι δοκιμασίες βοηθούν να συνέλθουν οι άνθρωποι.

Σεπτεμβρίου 16, 2014

- Γέροντα, μαθαίνω για την ταλαιπωρία των δικών μου. Θα τελειώσουν ποτέ τα βάσανά τους;
- Κάνε υπομονή, αδελφή μου, και μη χάνεις την ελπίδα σου στον Θεό. Όπως κατάλαβα από όλες τις δοκιμασίες που περνούν οι δικοί σου, ο Θεός σας αγαπάει και επιτρέπει όλες αυτές τις δοκιμασίες για ένα λαμπικάρισμα πνευματικό ολόκληρης της οικογένειας. Εάν εξετάσουμε κοσμικά τις δοκιμασίες της οικογένειάς σου, φαίνεστε δυστυχισμένοι. Εάν όμως τις εξετάσουμε πνευματικά, είστε ευτυχισμένοι, και στην άλλη ζωή θα σας ζηλεύουν όσοι θεωρούνται σε τούτη την ζωή ευτυχισμένοι. Με αυτόν τον τρόπο ασκούνται και οι γονείς σου, μια που τον αρχοντικό τρόπο, τον πνευματικό, δεν τον γνωρίζουν ή δεν τον καταλαβαίνουν. Πάντως, κρύβεται ένα μυστήριο στις δοκιμασίες του σπιτιού σου, αλλά και σε ωρισμένα άλλα σπίτια, ενώ γίνεται τόση προσευχή! «Τις οίδε τα κρίματα του Θεού;». Ο Θεός να βάλη το χέρι Του και να δώση τέρμα στις δοκιμασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου