ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αισιοδοξία για τις συνομιλίες στο Παρίσι

Βολές κατά της κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ

04/09/2014
Για θετική ατμόσφαιρα στις συνομιλίες που διεξάγονται στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Παρά τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανέφερε την ύπαρξη απόλυτης σύμπνοιας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, κυβερνητικά στελέχη φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τις συναντήσεις.
Μάλιστα, οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τους οποίες επικαλέστηκε το ΑΜΠΕ, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει για τους επόμενους 12 μήνες πρόβλημα με το «χρηματοδοτικό κενό» καθώς, πρόκειται για «τεχνικό πρόβλημα» που έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση της χώρας, η οποία πιστεύεται ότι θα εξασφαλιστεί χωρίς δυσκολία.
Ακόμη, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, η Ελλάδα σχεδιάζει στην έκδοση νέου επταετούς ομολόγου έως το τέλος του έτους.
Στο μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα διεξάγονται σε θετικό κλίμα, επισημαίνοντας πως οι εταίροι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα.
«Το κλίμα είναι θετικό. Διαπιστώθηκε ότι ο προϋπολογισμός στο επτάμηνο είναι εντός στόχων», τόνισε η κ. Βούλτεψη μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Η ελληνική πλευρά έθεσε καθαρά την ανάγκη να υπάρξει και έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού… Οι εταίροι αναγνώρισαν όλη αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε, εξάλλου, πως η διαπραγμάτευση στο Παρίσι γίνεται «βάσει σχεδίου» και πως ο Πρωθυπουργός έχει δώσει κατευθύνσεις στους υπουργούς.
Την ίδια ώρα, βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Πέραν της αλλαγής του σημείου συνάντησης, κυβέρνηση και τρόικα σε απόλυτη σύμπνοια συναντώνται για άλλη μία φορά για να επιβεβαιώσουν τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής που καταστρέφει την κοινωνία και την οικονομία» ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου