ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

7 σημάδια της ανεπάρκειας πρόσληψης πρωτεϊνών

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 27, 2014 at 9:17 πμ, Last Updated:
7-σημάδια-της-ανεπάρκειας-πρόσληψης-πρωτεϊνών

 Οι  πρωτείνες αποτελούν ένα δομικό συστατικό του οργανισμού μας – τα μαλλιά, τα νύχια, και ο μυϊκός μας ιστός απαιτούν πρωτείνες. Αυτά είναι τα 7 προειδοποιητικά σημάδια που καταδεικνύουν ότι δεν λαμβάνετε αρκετές πρωτεϊνες:


  1. Πρησμένα μάτια
Η έλλειψη πρωτεϊνών μπορεί να μειώσει την ποσότητα των πρωτεϊνών πλάσματος του αίματος που μπορεί να οδηγήσει στην πάθηση του Οιδήματος. Η μείωση της πρωτείνης πλάσματος μπορεί να προκληθεί από την ανεπαρκή αποθήκευση σιδήρου από το συκώτι, και εάν ο σίδηρος δεν μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή αιμογλοβίνης, τότε προκαλείται αναιμία.
  1. Πρησμένα Μάγουλα
Τα Πρησμένα μάγουλα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα του πρηξίματος στους σιελογόνους αδένες που υποδεικνύει μία ανισορροπία πρόσληψης μεταξύ πρωτεϊνών – υδατανθράκων. Το πρήξιμο αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ασθένειας, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε κάμψη (σ.σ. pentapostagma.gr – κρέμασμα) στη συγκεκριμένη περιοχή.
  1. Πρησμένα Χέρια
Πέραν του προσώπου, το πρήξιμο μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλα σημεία του σώματος.
Όταν αντιμετωπίζετε την ανεπάρκεια πρόσληψης βιταμινών, η απόδοση των μυών και η εμφάνιση των μυών επηρεάζονται.
Όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να αντλήσει τις πρωτείνες που χρειάζεται μέσω της διατροφής, τότε αξιοποιεί ως πηγές πρωτεινών για να αναπληρώσει τις ανάγκες άλλα σημεία του οργανισμού. Ένα από αυτά είναι οι γραμμωτές μυικές ίνες. Οι πρωτείνες επιτελούν επίσης έναν ζωτικό ρόλο για τη διατήρηση της ισορροπίας του νερού στον οργανισμό. Δίχως πρωτείνες, ο οργανισμός μπορεί να αποθηκεύει με λάθος τρόπο το νερό, προκαλώντας παθήσεις που σχετίζονται με τη υπερβολική συσσώρευση υγρών κάτω από το δέρμα.
  1. Εξασθένιση Μαλλιών
Ενώ οι γενετικοί παράγοντες μπορεί να είναι πολύ σημαντικοί για την εξασθένιση των μαλλιών, η ανεπάρκεια πρόσληψης βιταμινών μπορεί επίσης να αποτελέσει μία σημαντική αιτία. Όταν δεν λαμβάνουμε πρωτείνες σε επαρκείς ποσότητες τότε ο οργανισμός εισέρχεται σε φάση «συντήρησης» και σταματά να στέλνει πολύτιμες πρωτείνες για τη θρέψη των μαλλιών και των νυχιών.
  1. Ξηροδερμία – Ξεφλούδισμα δέρματος
Η έλλειψη πρωτεϊνών μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του δέρματος και σε ξεφλούδισμα. Επίσης μπορεί να καταστήσει το δέρμα σας ευάλωτο σε εγκαύματα από τον ήλιο. Η έλλειψη/ανεπάρκεια πρόσληψης πρωτεϊνών μπορεί να οδηγήσει επίσης στο δυσχρωματισμό του δέρματος.
  1. «Εγκεφαλική Ομίχλη»
Η ανεπάρκεια πρόσληψης πρωτεϊνών μπορεί να μειώσει την εγκεφαλική απόδοση και να ελαττώσει το επίπεδο νοητικών λειτουργιών. Οι πρωτεϊνες επιτελούν ένα ζωτικό ρόλο στην υποβοήθηση της επικοινωνίας των νευρώνων του εγκεφάλου, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την εγκεφαλική λειτουργία.
  1. Αίσθημα υπνηλίας
Η αίσθηση ακραίας κούρασης, χαμηλών επιπέδων ενέργειας και η γενική αίσθηση «κόπωσης» μπορεί να αποτελέσουν σημάδια ανεπάρκειας πρόσληψης πρωτεινών.
Ορισμένα γεύματα που είναι πλούσια σε πρωτείνες περιέχουν υψηλά επίπεδα του αμινοξέος που ονομάζεται Τυροσίνη – η τυροσίνη ενισχύει τους νευροδιαβιβαστές που αυξάνουν τη δραστηριότητα, την εγρήγορση, και τα επίπεδα ενέργειας.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου