ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Άστραψε και βρόντηξε στον Έβρο….

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,    " 

Posted: 
unnamed (16)
unnamed

Διεξήχθη η τελική φάση της άσκησης  ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014»(φωτο)

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, διεξήχθη η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014», στο Πεδίο Ασκήσεων «AETOΣ» στο Νομό Έβρου.

Κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης, εκτελέστηκαν πυρά Μονάδων Πυροβολικού και αρμάτων μάχης του ΣΞ, επιθετικών Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και αεροσκαφών της ΠΑ, καταλήγει η λιτή ανακοίνωση του γενικού επιτελείου.
Άστραψαν και βρόντηξαν τα βουνά στο πεδίο βολής Αετός, έξω από την Αλεξανδρούπολη. Πυροβόλα 155mm, άρματα μάχης της 12ης μεραρχίας , ελικόπτερα Apache, μαχητικά αεροσκάφη F-16, πραγματοποίησαν βολές και ρίψεις βομβών  επί προκαθορισμένων στόχων, με απόλυτη ευστοχία, αποστέλλοντας πολλαπλά μηνύματα στους απέναντι.
Την ίδια ώρα   κάπου στο Αιγαίο , ο Αρχηγός ΓΕΝ επέβη στο Αρματαγωγό (Α/Γ) ΡΟΔΟΣ, στις κανονιοφόρους (Κ/Φ) ΚΑΣΟΣ και ΜΑΧΗΤΗΣ, στο πλοίο φάρων (ΠΦΑ) ΚΑΡΑΒΟΓΙΑΝΝΟΣ και στην πυραυλάκατο (ΤΠΚ) ΜΠΛΕΣΣΑΣ.
Επίσης στο εναέριο χώρο μας είχαμε πληθώρα παραβιάσεων από τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου  CN-235 που κυριολεκτικά σάρωσαν  το Αιγαίο, προβαίνοντας και προέβησαν σε  τουλάχιστον 30 Παραβιάσεις.
Η άσκηση «ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014» αποτελεί μια άσκηση με επιθετικά και προπάντων με ρεαλιστικά σενάρια. Φέτος επιλέχθηκε το σενάριο «εχθρικού χτυπήματος» στο Έβρο από Τούρκους Κομάντος.
Δυνάμεις της Δύναμης ταχείας αντίδρασης με ελικόπτερα Chinook ενήργησαν αστραπιαία και εξουδετέρωσαν τους Τούρκους Κομάντος, με ταυτόχρονη συνδρομή των δυνάμεων της περιοχής, με μονάδες της  12ης  και  16ης  μεραρχιών . Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα στελέχη και τους στρατιώτες που συμμετείχαν στην άσκηση αυτή.
0012002400230004000300010002

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου