ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Μόσχα: Συνέδριο για Άγιο Κοσμά Αιτωλό και Γέροντα Παϊσιο



agkosmas-paisios

Διεθνές θεολογικό συνέδριο, αφιερωμένο στις δύο μεγάλες μορφές του ορθόδοξου κόσμου, στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και το Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη, πραγματοποιήθηκε την  28η Οκτωβρίου 2014 στη μεγάλη αίθουσα του Εκδοτικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα.

Διοργανωτής του συνεδρίου αυτού υπήρξεν ο Εκδοτικός Οίκος «Άγιο Όρος», με τη στήριξη ενημέρωσης του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.
Το 2014 συμπληρώθηκαν 300 χρόνια από τη γέννηση και 235 χρόνια από το μαρτυρικό θάνατο του Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού ,καθώς επίσης 90 χρόνια από τη γέννηση και 20 από την κοίμηση τουΓέροντα Παϊσίου του Αθωνίτου.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, το συνέδριο, στοχευμένα διοργανώθηκε  την 28η Οκτωβρίου, που είναι η Ημέρα της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ».
Στο συνέδριο συμμετείχαν θεολόγοι, ιστορικοί, επιστήμονες από κορυφαία Ρωσικά πανεπιστήμια, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.
Το επιστημονικό γεγονός εμπλουτίσθηκε και  από καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής "Psaltika", από προβολή ντοκιμαντέρ για το Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη (έτους παραγωγής 2014) και από προβολή αποσπασμάτων του ρέκβιεμ του ομογενούς σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη «Νεομάρτυρες της Ορθοδοξίας μετά το θάνατο της Αυτοκρατορίας».

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου