ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Χρόνια ζωής μας κόβουν …οι κακές εθιστικές συνήθειες

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Οκτωβρίου 19, 2014 at 5:31 μμ, Last Updated: 
alcohol smoke_b2
Πολλοί πιστεύουν ότι «μόνο ένα τσιγάρο, δεν βλάπτει», και όμως θα μπορούσε να κοστίσει σε έναν καπνιστή σχεδόν 14 λεπτά της ζωής τους, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς.

Οι ιθύνοντες μιας αμερικανικής ιστοσελίδας-ευρετηρίου των υπηρεσιών στήριξης εθισμένων και αποτοξίνωσης των ΗΠΑ, υπολόγισαν πόσο χρόνο χάνει ένας χρόνιος καπνιστής, αλκοολικός ή χρήστης ουσιών κάθε φορά που κάνει χρήση. Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα άτομο που καπνίζει 20 τσιγάρα την ημέρα κόβει δέκα χρόνια από τη ζωή του, ένα αλκοολικό άτομο χάνει 23 χρόνια από την ζωή του, ενώ οι χρόνιοι χρήστες κοκαΐνης χάνουν 34 χρόνια.
Κάθε φορά που ένα εξαρτημένο από την ηρωίνη παίρνει μια κανονική δόση του φαρμάκου, έκοψαν σχεδόν 23 ώρες από τη ζωή τους. Μεθαδόνη περικοπές περίπου 13 ώρες και περικοπές κοκαΐνης 5 ώρες, οι ισχυρισμοί ιστοσελίδα
Η αμερικανική ιστοσελίδα Treatment4addiction έκανε αντίστοιχους για τους χρήστες και άλλων ουσιών, υπολογίζοντας ότι οι εθισμένοι στις μεθαμφεταμίνες και στην ηρωίνη μειώνουν κατά 38 χρόνια το προσδόκιμο επιβιώσεώς τους ο καθένας – ή με άλλα λόγια, δεν θα φτάσουν καλά-καλά στα 45 τους χρόνια.
Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας μελέτησαν πόσα λεπτά ή ώρες, κάθε μεμονωμένη δόση θα κοστίσει σε έναν εξαρτημένο και βρήκαν ότι μια γραμμή της κοκαΐνης φέρνει τον χρήστη πέντε λεπτά πιο κοντά στο θάνατο, ενώ ένα μόνο χάπι μεθαδόνης κοστίζει στον χρήστη σχεδόν 13 ώρες ζωής.
Όλα τα δεδομένα προέρχονται από επίσημες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), Κατάχρησης Ουσιών και Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Διοίκηση και την Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας.
Οι διαχειριστές τις ιστοσελίδας συνέκριναν τους υπολογισμούς που έκαναν με τις στατιστικές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, και διαπίστωσαν ότι ήταν πολύ κοντά, με τις ελάχιστες διαφορές να αποδίδονται στο γεγονός ότι χρησιμοποίησαν κυβερνητικές πηγές και όχι στατιστικές υπηρεσίες.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου