ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πώς να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από τα ζιζάνια στον κήπο σας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 22, 2014 at 10:30 πμ, Last Updated: 
πως-να-καταστρέψετε-με-φυσικό-τρόπο-τα-ζιζάνια-στον-κήπο-σας
Αν ασχολείστε εντατικά με τον κήπο σας, πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει ότι τα λουλούδια και τα λαχανικά «μεγαλώνουν» μαζί με ζιζάνια.. Τα ζιζάνια είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα που όμως δεν θα πρέπει να οδηγήσει στην εύκολη λύση των ζιζανιοκτόνων. Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από αυτά, τρόποι που δεν θα δηλητηριάσουν τον κήπο και την αυλή σας με φυτοφάρμακα..

Παρακάτω θα διαβάσετε τους πέντε τρόπους φυσικής απαλλαγής των ζιζανίων από τον κήπο σας:
Ξερίζωμα
Αν και φαίνεται προφανές, όταν αντιμετωπίζετε μικρό πρόβλημα με ζιζάνια έχετε την επιλογή να τα ξεριζώσετε από τα παρτέρια σας. Η καλύτερη στιγμή είναι έπειτα από πότισμα ή βροχή, όταν το χώμα είναι υγρό, και με αργές κινήσεις ώστε να βγει όσο μεγαλύτερο μέρος από τη ρίζα. Πάντως, αυτή είναι η πιο κουραστική μέθοδος.
Εδαφοκάλυψη
Τα ζιζάνια δεν μπορούν να επιβιώσουν δίχως την έκθεση στο φώς. Εκμεταλλευτείτε αυτό το γεγονός: εάν μία περιοχή του κήπου έχει ζιζάνια, μπορείτε να την καλύψετε με ένα παχύ στρώμα τεμαχισμένης εφημερίδας (σ.σ. pentapostagma.gr – η οποία είναι βιοδιασπώμενη και ασφαλής για την κήπο) και στη συνέχεια προσθέστε από πάνω ένα παχύ στρώμα υλικού εδαφοκάλυψης για να αποτρέψετε την είσοδο των ακτίνων του ηλίου.
Χρησιμοποιώντας ένα Φυσικό Ζιζανιοκτόνο 
Γεμίστε ένα μπουκάλι σπρέι με δύο φλιτζάνια άσπρου ξιδιού, μισό φλιτζάνι αλάτι και μία μικρή δόση σαπουνιού για πιάτα ή ένα μίγμα από ένα μέρος νερού προς ένα μέρος ξίδι.  Οποιοδήποτε από αυτά τα δύο σπρέι δρουν ως φυσικά ζιζανιοκτόνα, όταν ψεκαστούν στο ζιζάνιο – προσοχή όμως! Μην ψεκάσετε στα λουλούδια ή τα λαχανικά σας, καθώς αυτό το σπρέι καταστρέφει και αυτά!
Ρίξτε ζεμαστιστό νερό – Χρήση Θερμότητας
Την επόμενη φορά που ολοκληρώσετε το βράσιμο ζυμαρικών ή πατάτας, μπορείτε να καταστρέψετε τα ζιζάνια που μεγαλώνουν στις ρωγμές του πεζοδρομίου ή της αυλής σας ή κατά μήκος των άκρων του κήπου σας, πολύ απλά με το να ρίξετε πάνω τους ζεματιστό νερό. Πολύ προσοχή χρειάζεται με το ζεματιστό νερό στον κήπο – ίσως πρέπει να το αποφύγετε, καθώς μαζί με τα ζιζάνια θα καταστρέψει και τα φρούτα/λαχανικά που έχετε καλλιεργήσει..
Περιορίζοντας τον χώρο ανάπτυξής τους
Τα ζιζάνια είναι σαν οποιοδήποτε άλλο φυτό, και χρειάζονται χώρο για να αναπτυχθούν. Αν κάνετε προσεκτικό προγραμματισμό για την καλλιέργεια του κήπου σας και φυτέψετε πολύ κοντά το ένα φυτό με το άλλο χρησιμοποιώντας παράλληλα καλύμματα εδάφους, θα καταφέρετε να περιορίσετε σε σημαντικό βαθμό τον πληθυσμό των ζιζανίων με φυσικό τρόπο, και να βελτιώσετε την αισθητική του κήπου σας.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου