ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αποκλειστικός προορισμός των Αλβανών λαθρεμπόρων ναρκωτικών η Ελλάδα

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 29, 2014 at 12:00 πμ, Last Updated: 
albania
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο , οι έμποροι ναρκωτικών ανακάλυψαν νέους τρόπους, με τους οποίους διακινούν τα ναρκωτικά από το αλβανικό έδαφος, κυρίως στο ελληνικό . Το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε έναν χάρτη της διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία προς τις χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης, αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων balkanweb.com.

Από τον χάρτη αυτόν που δημοσιοποιήθηκε από τις αλβανικές αρχές, παρουσιάστηκε και το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο με όλες τους δείκτες της εγκληματικότητας, για τον μήνα Οκτώβριο, καταγράφοντας τα σημεία που διακινούνται τα ναρκωτικά από την Αλβανία σε άλλες «πολιτείες».
Ένα γεγονός που ξεχωρίζει και φαίνεται και στον χάρτη είναι ότι, κατά τη διάρκεια των διαδρομών διακίνησης των ναρκωτικών για τον περασμένο μήνα , διαφαίνεται η αποκλειστική ροή τους, προς το ελληνικό έδαφος , και όχι σε ΠΓΔΜ και Κόσοβο αλλά και σε άλλους προορισμούς.
Από ότι λοιπόν φαίνεται η χώρα μας αποτελεί τον ελκυστικότερο προορισμό των αλβανικών συμμοριών ναρκωτικών , καθιστώντας την ως την χώρα «διακίνησης», σε όλη την ΝΑ Ευρώπη, όπως γραφούμε στο Pentapostagma.gr. 
Για τον Οκτώβριο, ναρκωτικά όλων των ειδών που διακινούνται μέσω διαφορετικών οδών οδεύουν και προς την Ιταλία .
Αυτός ο προορισμός έχει επιλεγεί σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, διακίνησης ναρκωτικών, όπου μέσω της χαρτογράφησης διαφαίνεται, η «κίνηση» των λαθρεμπόρων από το Δυρράχιο προς την γειτονική χώρα.
Οι ελληνικές αρχές που είναι γνώστες τις κατάστασης , αλλά και ο ελληνικός στρατός, ενεργοποίησαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, φυλάκια, και διεξάγουν συνεχώς περιπολίες, για την ανεύρεση των αλβανών μεγαλεμπόρων που λυμαίνονται την περιοχή.
Το άσχημο είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση πραγματοποιείται εν μέσω οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου