ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΤΟ 100% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗ LAMDA DEVELOPMENT

15/11/2014
Την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικού στη Lamda Development, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Σημειώνεται πως η σύμβαση αποτελεί τη μεγαλύτερη έως τώρα ιδιωτικοποίηση που έχει ολοκληρώσει το Ταμείο.

Ολοκληρώθηκε έτσι «με επιτυχία», όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, «μια απαιτητική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλίδες ασφαλείας για το Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας».
Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης πώλησης, στο τίμημα των 915 εκατ. ευρώ προστίθεται και επιπλέον ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ, το οποίο δεσμεύεται να καταβάλει η εταιρία για την υλοποίηση των απαραιτήτων έργων σε επίπεδο υποδομών.
Μετά την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.
«Το Ελληνικό αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς, με πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά οφέλη για την οικονομία της Αθήνας και της χώρας και τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας», τονίζει το ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται πως η επένδυση στο Ελληνικό σηματοδοτεί το μεγαλύτερο project ιδιωτικοποίησης στα ελληνικά επιχειρηματικά χρονικά, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 70.000 θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας τουλάχιστον κατά 2%.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου