ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Η «κινητή τηλεόραση» και το live streaming αλλάζουν τους συσχετισμούς στην κλασική τηλεόραση


340
Join Internet Secrets BEFORE reading the article below!
Η «κινητή τηλεόραση» και το live streaming αλλάζουν τους συσχετισμούς στην κλασική τηλεόραση
Όλες οι έρευνες το τελευταίο διάστημα πιστοποιούν πως η παραδοσιακή τηλεόραση υποχωρεί με αλματώδεις ρυθμούς μπροστά στην επέλαση της «κινητής τηλεόρασης». Τοlive streaming, δηλαδή η παρακολούθηση βίντεο με κάθε μέσο προβολής, είτε από το διαδίκτυο είτε από κινητές συσκευές, εμφανίζει αλματώδη αύξηση τα τελευταία χρόνια. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης βρίσκεται πλέον στα ίδια επίπεδα «τηλεθέασης» με αυτά της παραδοσιακής ελεύθερης τηλεόρασης.

Στην Ελλάδα το φαινόμενο εντοπίζεται κυρίως στους νέους, που παρακολουθούν πλέον ελάχιστα τηλεόραση και επιλέγουν να δουν το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει στο διαδίκτυο. Είναι ενδεικτικό πως στην πανευρωπαϊκή έρευνα της Ericsson ConsumerLab TV & Media Report στην Ελλάδα το 86% των ερωτηθέντων απάντησε πως βλέπει «τηλεόραση» σε video streaming έναντι του 77% που επιμένει στις παραδοσιακές μορφές θέασης. Τα ιδιωτικά κανάλια εδώ και τρία χρόνια έχουν αναπτύξει τις πλατφόρμες του video demand στις διαδικτυακές τους σελίδες, τις οποίες μάλιστα έχουν εντάξει στα διαφημιστικά πακέτα προς τους διαφημιζομένους μαζί με την παραδοσιακή τηλεόραση.
Οι μεγάλες, ωστόσο, δυνατότητες που προσφέρει η «κινητή τηλεόραση» δεν έχουν αξιοποιηθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Προσπάθειες έχουν γίνει από το συγκρότημα του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, που έχει δημιουργήσει την υπηρεσία «I loveTV», η οποία προσφέρει δωρεάν παρακολούθηση για 5 ώρες, ενώ για εγγραφή σε συγκεκριμένα προγράμματα απαιτείται συνδρομή. Η δεύτερη προσπάθεια έρχεται από τον ΑΝΤ1, που θέλει να φέρει στη χώρα μας το Hulu.com, μια πλατφόρμα live streaming που λειτουργεί επίσης με συνδρομή αλλά και με προσφορές δωρεάν θέασης. Ενδιαφέρουσα είναι και η επένδυση της Nova, με την υπηρεσίαNovaGO, με την οποία ο συνδρομητής μπορεί να δει στην ταμπλέτα του ή στον υπολογιστή μεγάλο μέρος των αθλητικών προγραμμάτων και των ταινιών.
Οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών μάλλον έχουν αργήσει να κατανοήσουν το φαινόμενο και να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Κι αυτό γιατί ήδη στο διαδίκτυο υπάρχουν περισσότερες από πέντε ιστοσελίδες που προσφέρουν εντελώς δωρεάν παρακολούθηση όλων σχεδόν των ξένων τηλεοπτικών σειρών και των κινηματογραφικών ταινιών. Δεν απαιτείται καν εγγραφή, ενώ οι περισσότερες από αυτές έχουν ήδη διαφημίσεις στην κεντρική τους σελίδα. Οι αριθμοί τηλεθέασης των συγκεκριμένων ιστοσελίδων είναι σαρωτικοί. Μια δημοφιλής ξένη σειρά, για παράδειγμα, μπορεί να έχει έως και 350.000 θεάσεις μέχρι τώρα, «τηλεθεατές» που έχουν χαθεί από την παραδοσιακή τηλεόραση.


ΠΗΓΗ :  Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=56990:i-lkiniti-tileorasir-kai-to-live-streaming-allazoyn-toys-sysxetismoys-stin-klasiki-tileorasi&catid=20:diadiktio&Itemid=197#ixzz3ItVju3KJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου