ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η Σερβία και Κίνα υπέγραψαν 13 εμπορικές συμφωνίες και μνημόνια

Posted: Δεκεμβρίου 19, 2014 at 4:25 μμ, Last Updated: 

china
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Οι αντιπροσωπείες της Σερβίας και της Κίνας υπέγραψαν 13 συμφωνίες και τα μνημόνια που αφορούν τις υποδομές, τις μεταφορές, τα οικονομικά, την γεωργία και τις τηλεπικοινωνίες, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Η συμφωνία για την οικονομική και την τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων υπεγράφη από την επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Σερβίας, Τζοργκόβανκα Ταμπάκοβιτς και τον επικεφαλής της κινεζικής τράπεζας Ανάπτυξης Hou Huaibang.
Η σερβίδα Υπουργός Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Υποδομών Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς και ο Χου υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την οικονομική συνεργασία μεταξύ της σερβικής κυβέρνησης, και της κινεζικής τράπεζας Ανάπτυξης.
Επίσης υπογράφηκε συμφωνία για τον κλάδο των αερομεταφορών και της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ της Σερβίας και της Κίνας .
Αξιωματούχοι των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία για την χορήγηση δανείου από την Κίνα, για τη δεύτερη φάση κατασκευής του θερμοηλεκτρικού σταθμού στο Κόστολατς, καθώς και μνημόνιο για την έναρξη μελέτης σκοπιμότητας για την κατασκευή ενός βιομηχανικού πάρκου.
Οι κινέζοι θα κατασκευάσουν επίσης τμήμα της περιφερειακής οδού γύρω από το Βελιγράδι, στις περιοχές Bubanj Potok και Vinca, μέσω συμφωνίας μεταξύ του Σέρβου Υπουργού Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Υποδομών και της εταιρείας Sinohydro.
Το σερβικό Υπουργείο Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Υποδομών και η Exim Bank υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης, ενώ το Υπουργείο Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας της συμφωνίας με την κινεζική εταιρεία ZTI.
Ο κινέζος επιτετραμμένος στην χώρα δώρισε ένα ολόκληρο εργαστήριο πληροφορικής 4G στο τεχνολογικό κολλέγιο του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, ως μια μορφή υποστήριξης στο σερβικό σύστημα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, συμβάλλοντας στην δημιουργία νέων κέντρων έρευνας και ανάπτυξης των τεχνολογιών της πληροφορίας.
Όπως γίνεται κατανοητό και αναφέρουμε σε άρθρα μας στο Pentapostagma.gr, η Κίνα «διεισδύει» αθόρυβα και στην Σερβία μετά την Ελλάδα , ανοίγοντας νέους ορίζοντας στα οικονομικά σχέδια της στα Βαλκάνια. Σύμφωνα με πληροφορίες η Κίνα έχει θέσει ως προτεραιότητα την επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στα Βαλκάνια , θέλοντας να τα καταστήσει εμπορική πύλη της Κίνας στην Ευρώπη.
pentapostagma.gr


ΠΗΓΗ : http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b7-%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b2%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%ad%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%88%ce%b1%ce%bd-13-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82.html#ixzz3MTYjtihd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου