ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Τώρα τις γιορτές, όλοι βάλθηκαν να μας πούν ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ και ΤΙ να φάμε…. Λές και δεν ξέρουμε !

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   "



Τώρα τις γιορτές, όλοι βάλθηκαν να μας πούν ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ και ΤΙ να φάμε…. Λές και δεν ξέρουμε !
Τα διατροφικά "ναι" και "όχι" στο γιορτινό τραπέζι
elle.gr
    Τι να δοκιμάσετε και τι να αποφύγετε στα μενού των ρεβεγιόν για να κερδίσετε σε γεύση και να μη φορτωθείτε με κιλά.
        -Την ημέρα των εορταστικών τραπεζιών αποφύγετε την παγίδα να μη φάτε όλη μέρα για να κάνετε κράτει μέχρι το βράδυ. Αντί για τσιμπολογήματα, φροντίστε τα γεύματά σας να είναι κανονικά, αν και ελαφρύτερα και με χαμηλότερες θερμίδες από ό,τι συνήθως. Για παράδειγμα, καταναλώστε ένα φρούτο και γιαούρτι 1-2 ώρες πριν το τραπέζι ώστε να σας περιορίσει τη λιγούρα.
         -Επιλέξτε ένα μόνο από τα ορεκτικά -κατά προτίμηση κάποιο που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά, για να σας δώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση- και κρατηθείτε για το κυρίως πιάτο. 
         -Καταναλώστε άφθονη σαλάτα, ακόμη και αν περιέχει φρούτα ή ξηρούς καρπούς, καθώς τα τελευταία είναι πηγές βιταμινών, ιχνοστοιχείων, φυτικών ινών και προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού.
         -Επιλέξτε μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνούχων τροφών (γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό κ.ά.). 
         -Πείτε «ναι» στη γέμιση της γαλοπούλας. Συνήθως περιέχει κουκουνάρι, κάστανο και σταφίδες, τα οποία είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Σίγουρα αποτελούν πολύ πιο υγιεινές επιλογές συγκριτικά με άλλα πιάτα, όπως σουφλέ ζυμαρικών. 
        -Ξεκινήστε με νερό ή ανθρακούχο νερό και στη συνέχεια καταναλώστε με μέτρο το αλκοόλ.
        -Προτιμήστε κόκκινο κρασί και λόγω ημερών ενδώστε και σε μικρή ποσότητα σαμπανιζέ. 
        -Βασιλόπιτα ή κουραμπιές; Μελομακάρονο ή δίπλα; Δεν υπάρχει λόγος να βρεθείτε σε δίλημμα, αρκεί να επιλέξετε ένα μόνο γλυκό (σε μικρή ποσότητα) σε κάθε επίσημο τραπέζι. Σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε τα πάντα.
Οδηγός... επιβίωσης για τις γιορτές: Εννιά τρικ για να φάτε λιγότερο και να μην σκάσετε
    Οι ημέρες που έρχονται είναι ιδιαίτερα... επικίνδυνες. Διαδοχικές προσκλήσεις για γεύματα, συνήθως οικογενειακά στα οποία το τραπέζι «στενάζει» κάτω από το βάρος των πιάτων με τα πολλά εδέσματα, κάνουν την εποχή αυτή τη χειρότερη για όσους δεν θέλουν να δουν την ένδειξη της ζυγαριάς να... ξεφεύγει.
    Πώς μπορεί όμως να αντισταθεί κανείς σε αυτές τις γαργαλιστικές μυρωδιές και τις πιατέλες γεμάτες γλυκά; Δύσκολα, αλλά υπάρχουν τρικ για να... επιβιώσει κανείς από τις γιορτές δίχως να νιώθει πως είναι έτοιμος να «σκάσει», όπως γράφει η διατροφολόγος Κέρι Μπαγιάγ.
Φάτε περισσότερο
    Πολλοί δεν τρώνε τίποτα όλη την ημέρα και μετά το παρακάνουν το βράδυ. Μην το κάνετε. Ακόμη κι αν είστε πολυάσχολοι, βρείτε χρόνο για να φάτε κάτι. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αυτή η τακτική είναι ένα μεγάλο λάθος, που θα γυρίσει μπούμερανγκ. Πρέπει να κάνετε μικρά γεύματα όλη την ημέρα.
Προτιμήστε μη επεξεργασμένα τρόφιμα
    Δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας. Είναι γεμάτα βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι, σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα, των οποίων τα χημικά «μπερδεύουν» το σώμα, που παραμένει πεινασμένο γιατί ψάχνει τα θρεπτικά στοιχεία.
Μην φοβάστε τα υγιεινά λιπαρά
    Υπάρχουν στο αβοκάντο, το λάδι, το βούτυρο αμυγδάλου, το σολομό, τις σαρδέλες και τα καρύδια, μεταξύ πολλών άλλων τροφίμων και δημιουργούν αίσθηση πληρότητας. Επίσης, το πλήρες γιαούρτι και το κατσικίσιο τυρί είναι καλές επιλογές.
Στραφείτε στις φυτικές ίνες
    Γεμίστε το πιάτο σας με πολλά λαχανικά, κάτι που θα σας κάνει να χορτάσετε πιο εύκολα. Ενα άλλο τρικ είναι να βάλετε πολλούς σπόρους chia στο πρωινό σας smoothie. Είναι γεμάτοι φυτικές ίνες και ωμέγα 3, που πέρα από την αίσθηση πληρότητας βοηθούν και στη χώνεψη.
Πικραθείτε
    Αν δοκιμάσετε πικρές γεύσεις, θα διαπιστώσετε ότι θα εξαφανιστούν οι... λιγούρες για κάτι γλυκό.
Ενυδατωθείτε
    Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα μπερδεύει ο άνθρωπος τη δίψα με την πείνα. Το νερό δίνει ενέργεια και θα σας κρατήσει μακριά από ένα διατροφικό... ξέσπασμα στη μέση της ημέρας.
Βρείτε τις τροφές «παγίδες»
    Ολοι έχουμε κάποιο τρόφιμο που μας κάνει να ξεφεύγουμε και να χάνουμε τον έλεγχο του πόσο τρώμε. Μπορεί να είναι τα σοκολατάκια, τα φιστίκια ή ακόμη και τα δημητριακά. Συχνά πρόκειται για τροφές πολύ αλμυρές ή πολύ γλυκές, κάτι που τις κάνει ακαταμάχητες. Διαπιστώστε ποιες είναι αυτές οι τροφές που σας κάνουν να ξεφύγετε και μην τις αγοράζετε.
Κάντε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ
    Οσοι δεν πίνουν κάνουν πιο συνειδητές διατροφικές επιλογές, ενώ παράλληλα αποφεύγουν και τις θερμίδες που έρχονται από το ποτήρι.
Φάτε σαν να σας κοιτούν όλοι
    Είναι γεγονός ότι τρώμε διαφορετικά όταν είμαστε μόνοι μας από ότι όταν είμαστε με άλλους. Αν έχετε κατά νου ότι είστε ανάμεσα σε ανθρώπους που κοιτάζουν την κάθε σας μπουκιά, ακόμη κι όταν αυτό δεν ισχύει, σίγουρα θα φάτε λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου