ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Πατριάρχης Μόσχας.Η Δύση...ξέφυγε,δεν πιστεύει.

Όταν οι Πνευματικοί ταγοί ομιλούν και δεν σιωπούν.Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός.Αυτή μας οδήγησε στην ....αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης .Το λέει καθαρά και ο Πατριάρχης Κύριλλος (Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης).
Ο Πάπας της Ρώμης (Χριστιανός ηγέτης και αυτός) σιωπά ή στην καλύτερη περίπτωση ...δεν ακούγεται όταν πάει να πει κάτι.Αυτό τι σημαίνει.......;
.
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 


Πατριάρχης Μόσχας:
«…Η Δύση…ξέφυγε,δεν είναι πλέον Χριστιανική »!!
Στα πλαίσια συναντήσεων της ομάδας εργασίας του Πατριαρχείου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών για θέματα προσκυνηματικών περιηγήσεων και θρησκευτικού τουρισμού, ανταλλαγές φοιτητών.κλπ,,στην Τουρκία,ο Πατριάρχης Μόσχας κ.Κύριλλος ,μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι ο Δυτικός κόσμος έχασε την σχέση του με την θρησκεία και δεν μπορεί  πλέον να χαρακτηριστεί ως Χριστιανικός!!

«Είναι προφανές ότι ο δυτικός πολιτισμός, η σύγχρονη δυτική κουλτούρα έχουν χάσει τη σχέση τους με τη θρησκεία και δεν είναι δυνατόν πλέον να χαρακτηρίσουμε το δυτικό κόσμο ως χριστιανικό. Οι θρηκευτικές αξίες σχεδόν έχουν φύγει από το δημόσιο χώρο. Ψηφίζονται νόμοι οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με τις θείες εντολές και την παραδεδομένη ηθική».
Και συνέχισε λέγοντας , «Θα ήταν καλό να συμμετέχουν στην ομάδα και οι επιστήμονές μας, διότι είναι μεγάλη ανάγκη να εξετάζουμε από κοινού το τι γίνεται με τον ανθρώπινο πολιτισμό».
Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Μόσχας, οι παραπάνω εξελίξεις δεν επιμαρτυρούν μια απλή πολιτιστική στροφή μακριά από τις θρησκευτικές πηγές αλλά το ιδεολογικό χάσμα.
«Φρονώ ότι πρέπει από κοινού να μιλήσουμε δημοσίως για αυτά τα θέματα και πρέπει να αντιδράσουμε σ΄εκείνα, τα οποία δεν αντιστοιχούν στις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις» κατέληξε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου