ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

"Αυξήθηκαν οι φοιτητές Αρχαίων Ελληνικών στην Αυστραλία"

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



"Αυξήθηκαν οι φοιτητές Αρχαίων Ελληνικών στην Αυστραλία"
    Διπλασιάστηκαν oι φοιτητές Αρχαίων Ελληνικώνστο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης καθώς έχει καταγραφεί αύξηση 49% από το 2010.
    Η αύξηση είναι ενδεικτική, της αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για τις σπουδές Αρχαίων Ελληνικώνκαι Λατινικών σε πανεπιστημιακό επίπεδο τόσο στην Ασία, την Αυστραλία, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επί του παρόντος, στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης φοιτούν 71 σπουδαστές στο τμήμα Κλασικών Σπουδών.
    Ο Hyun Jin Kim, καθηγητής στη Σχολή Ιστορικών και Φιλοσοφικών Μελετών, γεννήθηκε στη Σεούλ της Κορέας, και μεγάλωσε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στη Μελβούρνη και εξειδικευτεί στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Η αγάπη του για τις κλασικές σπουδές και την Ιστορία, προήλθε από τον πατέρα του, ο οποίος μετακόμισε με την οικογένειά του στη Νέα Ζηλανδία για να μελετήσει την Αρχαία Ελλάδα και την γλώσσα. Ο Δρ Κιμ τώρα διδάσκει Αρχαία Ελληνικά. «Το τμήμα Αρχαίων γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των φοιτητών στην αρχαία ελληνική και λατινική αυξάνεται σταθερά. Μεταβάλλεται κάθε χρόνο και είναι αρκετά θετικό νομίζω» τονίζει οΔρ. Κιμ.
    Πιστεύει πως τα Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά εκτείνονται πέρα από τις επιρροές τους στην ίδρυση του δυτικού πολιτισμού, ως τις χώρες της Άπω Ανατολής και Ασίας. «Αν παρατηρήσετε τη βουδιστική γλυπτική, που είναι η πεμπτουσία και η ψυχή της Ασίας, στην πραγματικότητα η μορφή τέχνης προέρχεται από την ανάμιξη της Ελληνο-Βακτριανής τέχνης. Και υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που θα μπορούσαμε να αξιώσουμε ότι προέρχονται από τους Αρχαίους Έλληνες, όπως και η σύγχρονη δημοκρατία. Η πολιτική γλώσσα που χρησιμοποιούμε, αλλά και πολλά από τα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας, μας οδηγούν πίσω στην Αρχαία Ελλάδα. Συνεπώς, η γνώση της γλώσσας, σας επιτρέπει να εντρυφήσετε σε αυτή την κουλτούρα και επίσης να αλληλεπιδράσετε με την κουλτούρα πολύ πιο αποτελεσματικά» συμπληρώνει.
    Κατά συνέπεια, η ευχέρεια στη σύγχρονη ελληνική παράγει μια άμεση οικειότητα με τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά ταΑρχαία Ελληνικά, υποστηρίζει πως παρέχουν μια βαθύτερη κατανόηση της προέλευσης του Ελληνισμού και των σύγχρονων κοινωνικών δομών.
    Ένας από τους μαθητές Δρ Κιμ, ο Αλέξης Αρβανίτης, του οποίου ο πατέρας κατάγεται από τη Λευκάδα και η μητέρα του από την Ιταλία, ασχολείται με τα Αρχαία Ελληνικά από τότε που ήταν στο δημοτικό σχολείο, και έχει μόλις ολοκληρώσει τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο, με σκοπό να συνεχίσει σε μεταπτυχιακό επίπεδο. «Όταν ήμουν μικρός είχα έρθει στην Ελλάδα, είχα μια φυσική περιέργεια, και φυσικά λόγω της ελληνικής μου καταγωγής, είχα μια φυσική προδιάθεση να μάθω περισσότερα για τους προγόνους μου. Η ελληνική καταγωγή, είναι αυτό που δίνει το αρχικό έναυσμα να μελετήσει κανείς την Αρχαία Ελλάδα, αλλά το να συνεχίσει κάποιος τις σπουδές του, απαιτεί πειθαρχία και δεν οφείλεται μόνο σε πατριωτικούς λόγους, αν και αποτελούν σημαντικό μέρος της απόφασης» είπε ο κ. Αρβανίτης.
    «Το δέλεαρ είναι ότι εισχωρείς στις ρίζες του πολιτισμού. Μπορείς να καταλάβεις ότι μπορείς να αποκοπείς από τον Ελληνικό ή Ιταλικό πολιτισμό διότι αυτό που έχουμε τώρα είναι μια υποκουλτούρα από τη γενιά των παππούδων μας και από τη στιγμή που περνάει μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι κάτι που πρόκειται να χαθεί στην πορεία. Σίγουρα μπορείτε να μάθετε τη σύγχρονη γλώσσα ή μπορείτε να μάθετε τα φαγητά ή τη μουσική, αλλά αυτό δεν είναι ο πυρήνας του πολιτισμού, υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ελληνική και στην ιταλική γλώσσα και κουλτούρα» συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου