ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Εκτός της αρμοδιότητάς μου το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. δηλώνει ο Υπουργός Εργασίας...


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Κυκλάδων κ. ΚΕΦΑΛΑΣ Ευάγγελος, συναντήθηκε στις 19-12-2014 με τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κυκλάδων και Υπουργό Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη.
Συζητήθηκαν προβλήματααστυνομικής φύσεως που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους υπηρετούντες στην περιοχή των Κυκλάδων,ιδιαίτερη έμφαση και ανάλυση έγινε για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού.
Έγινε λεπτομερής συζήτηση για το μέλλον του ασφαλιστικού φορέα των Σωμάτων Ασφαλείας(Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α) και ειδικά για την αναγκαιότητα χορήγησης εξάμηνης παράτασης όσον αφορά τις.......>> προβλεπόμενες προθεσμίες, που προβλέπονται στην παρ. 6, άρθρο 220 του Ν. 4281/14, προκειμένου νηφάλια και εμπεριστατωμένα να κριθεί τη συμφερότερη για τον ασφαλιστικό φορέα επιλογή, την υπαγωγή του δηλαδή στο Ε.Τ.Ε.Α. ή τη μετατροπή του με δική μας απόφαση σε Επαγγελματικό Ταμείο (Ν.Π.Ι.Δ). 
Ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι διοικητικά το Τ.Ε.Α.Π..Α.Σ.Α. δεν υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, αλλά στο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Κατά συνέπεια, δήλωσε ότι αρμόδιος για την χορήγησης εξάμηνης παράτασης που ζητείται εδώ και καιρό από τη Π.Ο.ΑΣ.Υ, είναι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ Βασίλειος και οι συναρμόδιοι υπουργοί(Ναυτιλίας & Εθνικής Άμυνας). 
Επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα της συνάντησης, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι όταν περιέλθει στα χέρια του, επίσημα, έγγραφο-τροπολογία υπογεγραμμένο από τους συναρμόδιους Υπουργούς, τότε θα υπογράψει και ο ίδιος για τη χορήγηση παράτασης. 
Τέλος ο κ.Υπουργός τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί των Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου