ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ «παρουσίασε» πυροβόλο Laser σε πολεμικό πλοίο στο Περσικό Κόλπο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Δεκεμβρίου 12, 2014 at 12:48 πμ, Last Updated: 
us

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέπτυξε με επιτυχία , για πρώτη φορά, οπλικό σύστημα λέιζερ πάνω σε ένα πολεμικό σκάφος στον Περσικό Κόλπο, γεγονός που θα αυξήσει την καταστρεπτική ισχύ, τόσο στο έδαφος όσο και στο αέρα ,ανακοίνωσε το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών (Π.Ε.Ο.), αναφέρει η ιστοσελίδα sputniknews.com.
«Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι επαναστατικές ανακαλύψεις της τεχνολογίας, [ σύστημα όπλου Λέιζερ], θα ωφελήσουν τελικά όχι μόνο τα πλοία επιφανείας του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ , αλλά και τα εναέρια και επίγεια συστήματα όπλων», ανακοίνωσε το αμερικανικό γραφείο ερευνών σε δελτίο Τύπου.

Το σύστημα του πυροβόλου Λέιζερ , λειτουργεί όπως ένα βίντεο-παιχνίδι , χτυπώντας με την σειρά όλους τους κινούμενους στόχους, που εκτείνονται από μικρές βάρκες, έως μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, με θανατηφόρα ακρίβεια και ταχύτητα, καταλήγει η αμερικανική ανακοίνωση.
Η Θέσπιση κανόνων για τον καλύτερο εντοπισμό των απειλών στον κυβερνοχώρο, αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα της παγκόσμιας ασφάλειας, δήλωσε ο επικεφαλής της Cyber Command του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

us 2
«Τα όπλα λέιζερ είναι ισχυρά, οικονομικά προσιτά και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον των ναυτικών πολεμικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της ναυτικής έρευνας, υποναύαρχος. Μ.Klunder.
Το όπλο λέιζερ θα είναι ασφαλέστερο διότι δεν εξαρτάται από προωθητικό γεμίσματα όπως συμβαίνει στο συμβατικό πυροβολικό. Επιπλέον, αυτό θα κοστίζει πολύ λιγότερο στην κατασκευή, την εγκατάσταση και εξουδετέρωση πυραύλων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των επερχόμενων περικοπών του προϋπολογισμού του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με ανάλυση στο Pentapostagma.gr, το μέλλον του πολέμου είναι εδώ. Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό σε δύο χρόνια εκτιμάται ότι θα έχει έτοιμα για ανάπτυξη ηλεκτρομαγνητικά όπλα που εκτοξεύουν μεταλλικές βολίδες με ταχύτητα επταπλάσια του ήχου.
Για το αμερικανικό Πεντάγωνο, τα νέα όπλα δεν είναι τόσο επίδειξη υψηλής τεχνολογίας, όσο μια προσέγγιση μείωσης του κόστους. Τόσο το όπλο λέιζερ όσο και το ηλεκτρομαγνητικό όπλο κοστίζουν πενταροδεκάρες σε σχέση με τους πυραύλους και τις έξυπνες βόμβες και επιπλέον μπορούν να πραγματοποιούν σχεδόν απεριόριστες βολές.
Το Οπλικό Σύστημα Λέιζερ είναι σχεδιασμένο να εξουδετερώνει αυτό που το ναυτικό ονομάζει «ασύμμετρες απειλές» -μη επανδρωμένα αεροπλάνα και ταχύπλοα σκάφη, δυνητικές απειλές στον Περσικό Κόλπο όπου το USS Ponce χρησιμοποιείται ως ναυτική βάση.
pentapostagma.gr





πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bd%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1.html#ixzz3LpNE7ApZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου