ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΜΕΡΚΕΛ: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙ ΙΔΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

23/01/2015
Νέο μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως «οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση».

«Για προφανείς λόγους, δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε στην παρούσα πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα. Εναπόκειται στους Έλληνες να αποφασίσουν ποιος θα τους κυβερνήσει. Το μόνο που μπορούμε και πρέπει να πούμε είναι ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που με τον πρόεδρο της Φινλανδίας.
Μέρκελ: Ισχύει η ευρωπαϊκή αρχή «αλληλεγγύη έναντι ιδίας ευθύνης»
Πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιδεικνύει το ίδιο αίσθημα ευθύνης σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις της, εμφανίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Όπως υπογράμμισε η γερμανίδα Καγκελάριος, εξακολουθεί να ισχύει η ευρωπαϊκή αρχή «αλληλεγγύη έναντι ιδίας ευθύνης».
«Ακούμε από την Ελλάδα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και από την αρχή της κρίσης έλεγα πάντα ότι όλα όσα κάνουμε πολιτικά έχουν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δήλωσε η κ. Μέρκελ.
Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να υπάρχουν δύο πράγματα: πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη, μαζί με την ετοιμότητα για ανάληψη ιδίας ευθύνης. Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει αυτό το αίσθημα ευθύνης».
Σχολιάζοντας τις εκλογές της Κυριακής, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι «το τι θα γίνει μετά τις εκλογές είναι κάτι που θα το συζητήσουμε τότε», αλλά, όπως είπε, «η εμπειρία στην κρίση του ευρώ, δείχνει ότι πάντα βρίσκουμε μια ευρωπαϊκή λύση, βασιζόμενοι σε αυτές τις δύο όψεις του νομίσματος - αλληλεγγύη και ιδία ευθύνη».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου