ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ- Αιτήσεις Ακύρωσης στο ΣτΕ. " ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ " Σ.Α και Ε.Δ.



Αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η απόφαση της 3μελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ, που εξετάζει τη συμμόρφωση ή μη της διοίκησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών, στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφορικά με την αναδρομική μείωση των αποδοχών των Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ. 

Επίσης νέες αιτήσεις ακύρωσης (προσφυγές) έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ από τις Ενώσεις αποστράτων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) και τις Ομοσπονδίες των Αστυνομικών (ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ).   Οι αιτήσεις αφορούν την  ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης που εξεδόθη δυνάμει του Νόμου 4307/14, βάσει του οποίου επιστρέφονται στα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ αναδρομικές διαφορές των αποδοχών, μειωμένες κατά 50%.  Εκτιμάται ότι η υπόθεση λόγω της σπουδαιότητάς της θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι αποφάσεις και ενέργειες αυτές καλύπτουν όλο το φάσμα των ε.ε. και ε.α. στελεχών των ΕΔ και ΣΑ.

http://www.poaxia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=779:2015-01-17-10-17-29&catid=87&Itemid=469  ( Παρουσιάζει πρόβλημα η σελίδα όταν ανοίγει και για αυτόν τον λόγον το αναφερόμενο κείμενό της είναι το παρακάτω μέσα στο μπλε )

ΠΗΓΗ : " http://www.poaxia.gr    "

 Νέα προσφυγή των Ομοσπονδιών στο ΣτΕ.

Κατατέθηκε χθες, 16 Ιανουαρίου 2015, στη Γραμματεία του ΣτΕ από τις Ομοσπονδίες μας, με αριθμ. Πρωτ. 154/15, κοινή αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που εξεδόθη δυνάμει του Νόμου 4307/14, βάσει του οποίου επιστρέφονται στους ένστολους αναδρομικές διαφορές των αποδοχών, μειωμένες κατά 50%.
Οι Ομοσπονδίες προσέφυγαν εκ νέου στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Χώρας για παράβαση συνταγματικών διατάξεων και ειδικότερα της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των ενστόλων, της διάκρισης των εξουσιών, του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας και της υποχρέωσης της διοίκησης να συμμορφώνεται στις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ.
Με τον τρόπο αυτό εκφράζουμε το εύλογο παράπονο των συναδέλφων για το ‹‹μισθολόγιο›› που θεσπίστηκε, βάσει του Νόμου 4307/14, για τον οποίο αντιδρούμε και ταυτόχρονα διεκδικούμε -πέρα από τις ατομικές αγωγές- και την πλήρη συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών στις ήδη εκδοθείσες αποφάσεις του ΣτΕ, τουλάχιστον για την εξ ολοκλήρου επιστροφή των οφειλομένων.
Η αίτησή μας υπογράφεται από τους Νομικούς μας Συμβούλους κ.κ. Χάρη Μπουκουβάλα και Ρήγα Μπαρμπούρη, οι οποίοι εκτιμούν ότι η υπόθεση λόγω της σπουδαιότητός της θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 15 Ιανουαρίου 2015 ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσφυγής μας στην Τριμελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

2014 poaxia poasy  no ypografes





Καλό Σαββατοκύριακο.
Βασίλης Νικολόπουλος


ΠΗΓΗ : "  Δημήτριος Θέμελης   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου