ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΠΕΚ: Μείωση τελών και φόρων στα καύσιμα

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΘΝΩΝ ΤΙΜΩΝ

15/01/2015
Μείωση τελών και φόρων στα καύσιμα ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), λόγω της κατακόρυφης πτώσης που έχουν υποστεί οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

«Οι χαμηλές τιμές των πετρελαιοειδών προϊόντων που προκύπτουν από την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου κατά 57% περίπου, την οποία δεν βλέπουμε να διαμορφώνεται στις αντλίες των πρατηρίων, πρέπει να συνοδεύεται αναλόγως και με σχετική μείωση των φόρων-τελών που παραμένουν σταθερά υψηλοί ανά λίτρο καυσίμου (67% !!! στην αμόλυβδη και 48,4% !!! στο πετρέλαιο κίνησης)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ,
Όπως τονίζει, «αυτή η κατρακύλα, όπως τη χαρακτηρίζει, των τιμών ανοίγει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης από την κρίση, για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».
Ακόμη, εκτιμά πως «οι μειωμένες τιμές του αργού πετρελαίου, παράλληλα με την μείωση τελών και φόρων, θα διαμορφώσουν ένα ισχυρό κοκτέιλ κινήτρων, για την προσδοκώμενη ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας, ως συντελεστές μείωσης του μεταφορικού κόστους και του κόστους παραγωγής αγροτικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και ενεργειακών προϊόντων».
Τέλος, η ΠΟΠΕΚ υπογραμμίζει πως «η μείωση των φόρων θα γίνει ανάχωμα στα σχέδια των κυκλωμάτων της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, κ.λπ.) τα οποία, όπως αναφέρει, ενθυλακώνουν πολλές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, σε βάρος των δημοσίων εσόδων και των Ελλήνων φορολογουμένων από την εκτεταμένη δασμοφοροδιαφυγή».

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου