ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Υποχωρεί η κακοκαιρία

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

02/02/2015
BLOGGER  Συμπλήρωση. " ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ " . Η φωτογραφία είναι από την μικρή Πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα του Ναυπλίου " 
Ζημιές και προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας.
Μέχρι χθες το απόγευμα, θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές έπληξαν την Ελλάδα.

Η Άρτα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ κανένα δρομολόγιο δεν έγινε από τα λιμάνια του Πειραιά , της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Ακόμη, απαγορεύθηκε ο απόπλους του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, Superfast II, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προς το Μπάρι της Ιταλίας, λόγω ανατροπής ενός φορτηγού και ενός επικαθήμενου στο γκαράζ του πλοίου λόγω της θαλοσσοταρχής κατά την διάρκεια του δρομολογίου από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές των δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά οι οποίες επλήγησαν από την κακοκαιρία.
Η περιφέρεια και δήμοι επιστράτευσαν όλα τα μηχανήματα που διαθέτουν ακόμη και ιδιώτες προκειμένου να αποκαταστήσουν ζημιές και να δημιουργήσουν αναχώματα.
Μεγάλες είναι οι ζημιές στον κάμπο της Περάνθης όπου οι παραγωγοί βλέπουν να χάνονται τόνοι πορτοκαλιών και μανταρινιών.
Πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
Προβλήματα υπήρξαν και στην Τρίπολη. Πολλά στρέμματα με καλλιέργειες, στο οροπέδιο της Μαντινείας, πλημμύρισαν, ενώ σοβαρότερα προβλήματα, με την στάθμη των υδάτων να έχει ανέβει αρκετά, προκλήθηκαν στην περιφέρεια του χωριού Πέλαγος.
Επεμβάσεις σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας πραγματοποιούν συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την βροχόπτωση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, χρειάστηκε να γίνει εκτροπή στον ποταμό Χάραδρο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια στην παραλιακή περιοχή του Καστελόκαμπου, κοντά στην Πάτρα.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου