ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Τα πνευματικά τέκνα του πατρός Ιωάννη Καρασακαλίδη στην Αλεξανδρούπολη, για τα δύο χρόνια διωγμών και δοκιμασίας του


Posted: Φεβρουαρίου 12, 2015 at 9:39 μμ, Last Updated: 
anthimos-karakasilidis
Ο Θεός οδήγησε τα βήματα μας σε έναν ήρεμο, φωτεινό, γλυκό άνθρωπο, ελεήμονα, συμπονετικό, άριστο γνώστη της ορθοδόξου πίστεως μας, , δεινό ιεροκήρυκα που δεν φοβάται να μιλά για πολλά κακώς κείμενα, έναν άνθρωπο που στηρίζει πολλούς δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας οικονομικά και ψυχολογικά, έναν πατριώτη, αγαπητό στον κόσμο της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Ευχαριστούμε τον Θεό που σας έφερε στον δρόμο μας. Ξεκλειδώσατε την ψυχή μας και την οδηγήσατε στον πνευματικό δρόμο,

Από την πρώτη στιγμή δώσατε δείγματα γραφής καθώς αθόρυβα, επίμονα, επίπονα και μεθοδικά δουλεύετε ακατάπαυστα για τους συνανθρώπους σας.
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταφέρατε και δώσατε ελπίδα, Πίστη και θάρρος σε πολλούς πραγματοποιώντας δύο φορές την εβδομάδα πολυπληθείς συνάξεις στον Άγιο Νεκτάριο. Όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος «άνθρωποι που δεν ξέρανε να κάνουν το Σταυρό τους αυτήν την στιγμή κάνουν πνευματικές αναζητήσεις». Διδάξατε , συμβουλέψατε, ακούσατε, σταθήκατε, μοιραστήκατε, πονέσατε, υπομείνατε πολλά μαζί με το ποίμνιό σας. Δημιουργήθηκε μιά πολύ δυνατή ειλικρινή και αμφίδρομη σχέση μεταξύ πιστών και Πνευματικού καθώς ο λόγος σας αποτελεί βάλσαμο για πολλούς κατατρεγμένους αλλά και για πολλές «χαμένες» ψυχές. Επίσης μεγάλο και πολύπλευρο είναι και το φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείτε αθόρυβα και καθημερινά.
Σε αυτές τις δύσκολες εποχές της πνευματικής πενίας (κι όχι μόνο) με τον παρηγορητικό και εμψυχωτικό σας λόγο αλλά, κυρίως, με το παράδειγμά σας αποτελείτε έναν πραγματικό «φάρο» στο ομιχλώδες τοπίο.
Πώς να μιλήσουν τώρα τα παιδιά για τον πατέρα τους; Όπως και αν εκφραστούν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπερβάλλουν. Ασυναίσθητα θα εκφράσουν τόσα πολλά και ωραία συναισθήματα επειδή αγαπούν πολύ.
Αυτή όμως η αγάπη είναι ανταπόδοση στην αγάπη του πατέρα, ο οποίος πρώτος αυτός αγάπησε πολύ τα παιδιά του. Μας αγαπά πολύ και τον καθένα ξεχωριστά ο πνευματικός μας πατέρας
Μας ανέθρεψε πνευματικά, μας γνώριζει με το όνομά μας, παρακολουθεί την πορεία της ζωής μας, είναι πάντα κοντά μας και στις ιδιαίτερες προσωπικές και οικογενειακές στιγμές.
Η αγάπη και το ενδιαφέρον του δεν περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους που βρίσκονται λιγότερο ή περισσότερο κοντά του, αλλά μας αγαπά όλους και ενδιαφέρεται για όλους.
Τελευταίως επετράπη από τον Θεόν , μια δοκιμασία, ένας πόλεμος,
Σήμερα περνά μια δοκιμασία άνευ προηγουμένου. Η αδικία σε όλο της το μεγαλείο. Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση αυτή; Φθόνος; Ανασφάλεια; Κακία; Εκδίκηση για τις αλήθειες που λέει; Όλα αυτά μαζί; Ο Θεός γνωρίζει.
Σεβαστέ μας πατερα
Δεχθείτε , τις ταπεινέ ς ευχαριστίες μας για όλα αυτά τα φανερά και αφανή που κάνετε με την αγάπη σας για την πρόοδό μας κατά Χριστόν και την σωτηρία της ψυχής μας
Με την ευλογία της Παναγίας μας
Ευχόμεθα και προσευχόμεθα , να έλθη γρήγορα η Ανάσταση και η Ελευθερία
Σ τα επόμενα χρόνια της ποιμαντορίας σας
Ευχόμεθα να γεύεσθαι περισότερο τους γλυκασμούς και τις επιπνεύσεις της Θείας Χάριτος ,
παρά την πικρία των δαιμόνων.
Να είσαστε φωτοδέγμων και φωτοπάροχος ,
χαρίεις και ζωοπάροχος ,
σημείο του Θεού ανά μέσον του λαού του ,
ζωντανή μαρτυρία μετοχής στο Δείπνο της Βασιλείας ,
οδοδείκτης και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκκλησίας του Χριστού.
ΜΕΡΙΚΑ ΚΡΟΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙ ΣΟΥ!!


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%ad%ce%ba%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%b9%cf%89%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7.html#ixzz3RlEvJyGU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου