ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ασπίδα για την υγεία με καρύδια και μεσογειακή διατροφή


Posted: Φεβρουαρίου 25, 2015 at 8:29 πμ, Last Updated: 
aspida-gia-tin-ygeia-me-karydia-kai-mesogeiaki-diatrofi
Σημαντικά οφέλη προσφέρουν στην υγεία τα καρύδια όταν συνδυάζονται με τη μεσογειακή διατροφή.
Όπως διαπίστωσαν Ισπανοί επιστήμονες, η κατανάλωση καρυδιών έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, τη μείωση της κακής χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γιόρντι Σάλας Σαλβάφο, «η μεσογειακή διατροφή εμπλουτισμένη με καρύδια, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο του μεταβολικού συνδρόμου».
Η έρευνα διενεργήθηκε από τους Ισπανούς επιστήμονες σε 1.224 άτομα – τα χώρισαν σε τρεις ομάδες – ηλικίας 55-80 ετών, τα οποία εμφάνιζαν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν από καρδιακές παθήσεις.
Μια ομάδα ακολούθησε δίαιτα χωρίς λιπαρά και οι άλλες δύο ακολούθησαν τη μεσογειακή διατροφή, η μία λαμβάνοντας επιπλέον ένα λίτρο ελαιόλαδο την εβδομάδα και η άλλη 30 γραμμάρια καρύδια την ημέρα.
Αποδείχθηκε ότι η τρίτη ομάδα ωφελήθηκε περισσότερο σε διάστημα ενός έτους.
Τα καρύδια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αργινίνη, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο, ενώ η περιεκτικότητά τους σε ακόρεστα λίπη, όμοια με αυτά που περιέχει το ελαιόλαδο είναι πολύ υψηλή.
Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/%ce%b1%cf%83%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8d%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%cf%83.html#ixzz3T9itkv1B

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου