ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΚΕΝΥΑ: Κινέζος ιδιοκτήτης απαγόρευε την είσοδο σε Αφρικανούς μετά την δύση του ηλίου «για λόγους ασφαλείας»


Posted: Μαρτίου 26, 2015 at 11:49 πμ, Last Updated: 
Στην Κένυα, στο πρωτοσέλιδό της η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας έγραψε για έναν Κινέζο ιδιοκτήτη εστιατορίου που αρνήθηκε να υπηρετήσει Αφρικάνους μετά τις 5:00 μμ. Ο ιδιοκτήτης επέτρεπε την είσοδο μόνο σε αλλοδαπούς μετά από τις πέντε, επικαλούμενος μια σειρά βίαιων επεισοδίων. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου συνελήφθη λίγο μετά την δημοσίευση του άρθρου.
Το περιστατικό υπογραμμίζει την αυξανόμενη αντι-κινεζική αντίδραση στην Αφρική.
Όπως γράφει ο Guardian, ο ιδιοκτήτης ενός κινέζικου εστιατορίου στο Ναϊρόμπι που λειτουργούσε με μια πολιτική «όχι Αφρικανοί», συνελήφθηκε μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την πολιτική που ακολουθούσε η οποία προκάλεσε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Zhao Yang κατηγορήθηκε για λειτουργία εστιατορίου χωρίς έγκυρη άδεια λίγες μόνο ώρες αφότου η ‘Daily Nation’, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Κένυας, δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο για το εστιατόριο.
Η συνιδιοκτήτρια Esther Zhao είπε στην εφημερίδα ότι οι Αφρικανοί που έθεταν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του εστιατορίου και έπρεπε να μείνουν εκτός μετά τις 5μμ. «Δεν δεχόμαστε Αφρικάνους που δεν ξέρουμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι αλ-Σαμπάαμπ και ποιος δεν είναι», είπε, αναφερόμενος στη τρομοκρατική οργάνωση με βάση τη Σομαλία, που κατηγορείται για μια σειρά από επιθέσεις στην Κένυα τα τελευταία χρόνια.
Ο Zhaoαντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 18 μηνών ή πρόστιμο πάνω από $ 1.000 εάν κριθεί ένοχος ότι το εστιατόριο λειτουργεί χωρίς άδεια.
Η Εθνική Επιτροπή της Κένυας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε κάθε Κενυάτες που είχαν αποκλειστεί από το εστιατόριο να έρθουν σε επαφή μαζί τους, επειδή σχεδιάζει να καταθέσει αγωγή.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%85%ce%b1-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ad%ce%b6%ce%bf%cf%82-%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%b5-%cf%84.html#ixzz3Vd06NWnt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου