ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Κατασχέθηκε ποσότητα-μαμούθ λαθραίων τσιγάρων

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Κατασχέθηκε ποσότητα-μαμούθ λαθραίων τσιγάρων
Συμμορία ομογενών με 240.000 πακέτα
thestival.gr
    Καίριο πλήγμα σε οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου τσιγάρων κατάφερε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων τηςΔιεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, έπειτα από πολύμηνη και εμβριθή αστυνομική έρευνα.
    Εκτιμάται ότι, η δράση της εξαρθρωθείσας συμμορίας απέφερε στα μέλη της έσοδα, που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ τουthestival.gr, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Νικόπολης, τέσσερα κύρια και περιφερειακά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της «Σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» και της παράβασης του Νόμου περί «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».
    Πρόκειται για τέσσερις ομογενείς, από τη Γεωργία, τη Ρωσία και το Καζακστάν ηλικίας από 32 ως 39 ετών, οι οποίοι επικουρούμενοι από δύο ακόμη κεντρικά μέλη, τα οποία έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, συνέστησαν τουλάχιστον από το έτος 2014, δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση, η οποία λειτουργούσε με εσωτερική ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, διοχετεύοντας παράνομα στην εγχώρια αγορά μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.
    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σε οικίες, υπαίθριους χώρους και οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την αποθήκευση και μεταφορά των λαθραίων ποσοτήτων τσιγάρων.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε:
    Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούταν για τις μεταφορές-διακινήσεις, το οποίο ήταν έμφορτο με 61.000 πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων,
    Σε υπόγειο χώρο οικίας, το οποίο χρησιμοποιούταν για την αποθήκευση των αδασμολόγητων ποσοτήτων, όπου βρέθηκαν 153.239 πακέτα.
    Ρυμουλκούμενο (τρέιλερ) αυτοκινήτου, με το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η τελική διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων στην εγχώρια αγορά και ο εφοδιασμός μικροπωλητών, όπου είχαν τοποθετηθεί 23.940 πακέτα.
    Σημειώνεται ότι, τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία είναι άνεργα, προσπορίστηκαν από τις παράνομες διακινήσεις μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ ταυτόχρονα η οικονομική βλάβη που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των διαφυγόντων δασμών, υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.
    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, καθημερινά στη Θεσσαλονίκη συλλαμβάνονται άτομα για λαθραία διακίνηση μικρής ποσότητας τσιγάρων.
    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αναζητούμενων μελών της συμμορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου