ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ανώτατο όριο στα τέλη συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

10/03/2015
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Τίθεται σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 11 Μαρτίου, το  σχέδιο κανονισμού σχετικά με την επιβολή ανώτατου ορίου στα τέλη που χρεώνουν οι τράπεζες στις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προκειμένου να επεξεργαστούν τις πληρωμές που πραγματοποιούν οι πελάτες τους με πιστωτικές κάρτες.

Σημειώνεται, πως οι δύο συννομοθέτες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, έχουν, ήδη, συμφωνήσει, άτυπα για τον υπό έκδοση κανονισμό.
Το ανώτατο όριο θα ισχύει τόσο για τις διασυνοριακές όσο και για τις εγχώριες πληρωμές με πιστωτική κάρτα και θα μειώσει το κόστος για τους χρήστες πιστωτικών καρτών.
Η νέα νομοθεσία αποσκοπεί, επίσης στην ενίσχυση της διαφάνειας, έτσι, ώστε να τονωθεί ο ανταγωνισμός και να επιτραπεί  και στα δύο ενδιαφερόμενα μέρη, τους καταστηματάρχες και τους χρήστες καρτών να επιλέξουν τα προγράμματα πιστωτικών καρτών που τους προσφέρουν τους καλύτερους όρους.
Εφόσον ψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές το σχέδιο κανονισμού, θα εγκριθεί, επισήμως, και από το Συμβούλιο,  και θα τεθεί σε ισχύ έξι μήνες μετά τη δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

Blog:marina anastas.kourbela

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ,  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου