ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ " Αποστράτων συναδέλφων Ν.Αργολίδας στο Ουζερί " ΤΣΑΚΙΡΙ " Ν.Κίο Αργολίδας με σχετική ενημέρωση για κατάστημα και περιοχή

Θα ήταν παράλειψη εάν δεν συμπλήρωνα τα λίγα λόγια παρακάτω για το όμορφο "  ΟΥΖΕΡΙ  " 




Σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 13.00 πραγματοποιήθηκε η 
" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ " συναδέλφων όπως είχε ανακοινωθεί και προγραμματισθεί στο Ουζερί " ΤΣΑΚΙΡΗ ". Νέα Κίο Αργολίδας.
Η συμμετοχή ήταν αναμενόμενη καθ΄όσον αρκετοί συνάδελφοι θα ήθελαν να είναι παρών αλλά λόγω Οικογενειακών και Κοινωνικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν. Αυτοί μου δήλωσαν μία άλλη φορά που δεν θα έχουν πρόβλημα θα είναι παρών.
Οι παρευρισκόμενοι έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι και ζήτησαν να επαναληφθεί.
Η ίδια επανάληψη ίσως για τους ήδη που παραβρέθηκαν  να κουράζει αλλά ιδέες για επόμενη " ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ " υπήρξαν. 
Αυτό μου δίνει την δύναμη ώστε να γίνει κάτι την επόμενη φορά που θα έχει κάτι ιδιαιτερότητα ώστε να συμμετάσχουν αυτοί που σήμερα δεν μπορούσαν αλλά και αυτοί που συμμετείχαν να δουν κάτι το διαφορετικό. 
Σημασία έχει ότι στις συναντήσεις  αυτές πάντα θα υπάρχουν και οι ωραίες εκπλήξεις, κάποιοι έκαναν αρκετά χιλιόμετρα για να παραβρεθούνκάποιοι είχαν κάποια χρόνια να ειδωθούν.
Πραγματικά άφησε μία πολύ καλή εντύπωση αυτή η " ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ " των συναδέλφων. 
Ο δε σκοπός της πραγματοποίησης ήταν αυτός αλλά και να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας οι οικογένειές μας. 
Την περαιτέρω κριτική θα την κάνουν αυτοί που συμμετείχαν και περιττεύουν  τα λόγια τα δικά μου.
Πιστεύω στην επόμενη συνάντηση να διπλασιαστούν οι συμμετοχές μετά την σημερινή.
Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ έδωσε το δικό της χρώμα και με ένα τραγουδάκι το οποίο αφιερώθηκαν για μας. 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ το μαγαζί για τα ωραία του τραγούδια, τα φαγητά του αλλά και για το άψογο σέρβις.

Καλή μας ξεκούραση.

Λίγα λόγια για το ΟΥΖΕΡΙ  ( Πηγή : http://eatingoutingreece.blogspot.gr )

"Ο Τσακίρης", Νέα Κίος, Αργολίδα

Η Νέα Κίος είναι μία περιοχή κοντά στο Ναύπλιο, στο παραλιακό δρόμο για τους Μύλους. Σε κάποιο σημείο υπάρχει ένα μεταλλικό παλιό γεφύρι αριστερά που σε πάει στην ακροθαλασσιά. Εκεί είναι η αγαπημένη μας ψαροταβέρνα, ένα μέρος φιλικό με ζεστούς ανθρώπους και προπαντός ένα εστιατόριο όχι για τουρίστες. Εκεί τρώει ο μεροκαματιάρης, μαζί με κάποιους αθλητές. Ο οικογενειάρχης παίρνει όλο το σόϊ την Κυριακή και το ζευγαράκι χαλαρώνει μπροστά στη θέα. Αυτή.
Το καλοκαίρι ο κόσμος κάνει μπάνιο σ' αυτή τη ρηχή θάλασσα. Οχι όμως πολύς γιατί έχει λάσπη. Το καλοκαίρι ο Τσακίρης βγάζει τραπεζάκια μπροστά στο κύμα. Για άλλες γεύσεις.
Στην κάτω φωτογραφία είναι ένα ποταμάκι θάλασσας πίσω απο την ταβέρνα όπου διάφορα ψαροκάϊκα βρίσκουν αράδο. Σαν κάρτ ποστάλ.Τα παιδιά που έχουν την ταβέρνα είναι τρελλοί για φρέσκα ψάρια. Σερβίρουν ότι πιάσει το καϊκι τους. Ψάρια άγνωστα στον πολύ κόσμο. Γοφάρια, λούτσοι, μουρμούρες, ούγαινες, μπαλάδες και και μπακαλιαράκια. Τα αγαπημένα μου. Μικρά, καλοτηγανισμένα, ξεροψημένα απ έξω και ζουμερά απο μέσα.
Επίσης τρώμε εκεί και μπουγιουρντί που είναι τοπική φέτα κομμένη σε ροδέλλες, μαζί με φέτες ντομάτας και ΄μακρουλής πιπεριάς που τη λένε κέρατο. Ολα στο φούρνο με λίγο λάδι, ίσα να λιώσει η φέτα. Μετά δεν σε φτάνει το ψωμί, αυτόματα θα παραγγείλεις κι άλλο. Για την παπάρα.
Και οι χορτοκεφτέδες μας αρέσουν, είναι μεγάλοι και χορταστικοί. Και άμα είναι χειμώνας μας βγάζουν και κυδώνι γλυκό.
Είναι μετά δυνατόν να πάμε Ναύπλιο και να μην φάμε στον Παράδεισο?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου