ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΝΕΟ ΦΙΛAΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ι. ΣΑΜΑΡΤΖΗ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

12:21

0
STUDIO B&G 
Έγινε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 η παρουσίαση του νέου φιλανθρωπικού Ιδρύματος  Γεωργία Σαμαρτζή – Πολιτεία Αγάπης στο Ναύπλιο . Σήμερα ο εθελοντισμός, ή καλύτερα το κίνημα του εθελοντισμού αποτελεί την υγιή αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στα καθημερινά φαινόμενα της αδράνειας, της αποχής και της παθητικότητας, της ανθρώπινης βίας, δυστυχίας και ιδιαίτερα της επιβίωσης, προβλήματα που δημιούργησε η κοινωνικοοικονομική κρίση. Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος είναι
Πρόεδρος: π. Ραφαήλ Βουγιούκας 
Αντιπρόεδρος: Φωτεινή Προύντζου
Γ. Γραμματέας: Νίκη Παπαδοπούλου
Ταμίας: Θεοδόσιος Καραμάνος
Σύμβουλος 1: Δημήτριος Καρβουντζής 
Σύμβουλος 2: Μιχαήλ Μαντάς
Σύμβουλος 3: Δέσποινα Διακοβασίλη


Το νέο φιλανθρωπικό σωματείο δημιούργησε 

1.Ειδική Γραμματεία Φιλανθρωπίας του Ιδρύματος: Αρμόδια για την συγκέντρωση ρουχισμού, τροφίμων και χρημάτων για την συνδρομή απόρων, διεξαγωγή συσσιτίων, διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και λαχειοφόρων αγορών για την επίτευξη του φιλανθρωπικού σκοπού.
2.Ειδική Γραμματεία Πολιτισμού: Αρμόδια για την διοργάνωση καλλιτεχνικών εκθέσεων, έκδοση περιοδικού τύπου και βιβλίων, διοργάνωση σεμιναρίων και μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, αιθουσών - βιβλιοθηκών πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων.

3.Ειδική Γραμματεία Αθλητισμού: Αρμόδια για την διοργάνωση αθλοπαιδιών, αθλητικών αγώνων, δημιουργία σκακιστικών σχολών ανά την Ελλάδα με συνεργασία του Σκακιστικού Συλλόγου Ναυπλίου και με άλλους αθλητικούς ομίλους. 

4.Ειδική Γραμματεία Φιλανθρωπίας: Αρμόδια για την συγκέντρωση ρουχισμού, τροφίμων και χρημάτων για την συνδρομή απόρων, διεξαγωγή συσσιτίων, διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και λαχειοφόρων αγορών για την επίτευξη του φιλανθρωπικού σκοπού. 

5.Ειδική Γραμματεία Προστασία Ανηλίκων & Μητέρων: Είναι αρμόδιο να προστατεύει τα παιδιά και τις μητέρες, ιδρύοντας ξενώνες φιλοξενίας, παρέχοντας ρουχισμό, τρόφιμα ή οικονομική ενίσχυση. Δημιουργεί και εκπαιδεύει ομάδα εθελοντών για την προστασία των ανηλίκων και μητέρων που το έχουν ανάγκη.

6.Ειδική Γραμματεία Υγείας: Αρμόδια για την οργάνωση εθελοντικών ομάδων παροχής ψυχολογικής, οικονομικής και νοσηλευτικής βοήθειας προς τους καρκινοπαθείς ασθενείς. Συνεργάζεται με νοσοκομεία, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για απόρους ασθενείς. Δημιουργεί κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία για απόρους με εθελοντικές ομάδες γιατρών και νοσηλευτών. Διοργανώνει σεμινάρια υγείας και εκδηλώσεις για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους σκοπούς της Ειδικής Γραμματείας. 

7.Ειδική Γραμματεία Περιβάλλοντος: Αρμόδια για την οργάνωση δραστηριοτήτων με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, τον καθαρισμό των δασών και των ακτών, την προστασία και περίθαλψη αδέσποτων ζώων, την συνεργασία με κτηνιάτρους για την καλύτερη φροντίδα των ζώων.

8.Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Σχέσεων και Εθελοντισμού: Αρμόδια για την προώθηση του Σωματείου και γνωστοποίηση των σκοπών του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την οργάνωση ομάδων εθελοντών για την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του Σωματείου.
Η Ειδική Γραμματεία Φιλανθρωπίας του Ιδρύματος Γεωργία Ι. Σαμαρτζή – Πολιτεία Αγάπης, θα στηρίζει οικογένειες με τρόφιμα μακράς διάρκειας. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά έως 16 Μαρτίου 2015.
1) Εκκαθαριστικό του 2014.
2) Αίτηση προς την Ειδική Γραμματεία Φιλανθρωπίας του Ιδρύματος.
3) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599. (Κάθε Σάββατο πρωί 11 έως 12 στα γραφεία του Ιδρύματος στις Παλιές Εργ. Κατ. Ναυπλίου-Σκακιστικός Σύλλογος & Κάθε Σάββατο απόγευμα 5 έως 6 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημήτριου Ασίνης).
 Το ίδρυμα θα οργανώσει  δυο παραρτήματα στο Πειραιά και το Λεωνίδιο και επόμενος στόχος είναι άλλα δυο παραρτήματα σε Μυτιλήνη (Καλλονή) και Χανιά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Η Γεωργία Σαμαρτζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστέλα Πειραιώς. Ο πατέρας της Ιωάννης Σαμαρτζής καταγόταν από το Παλαιοχώρι Κυνουρίας και η μητέρα της Κωστούλα Καλφαγιάννη καταγόταν από την Μελιγού Αρκαδίας. Όλοι μαζί περνούσαν τα καλοκαίρια στο χωριό του πατέρα της.
Από μικρό κοριτσάκι είχε δείξει το μεγάλο ταλέντο της στη ζωγραφική και τη συγγραφή κειμένων. 
Απόφοιτη νοσηλευτικής Αθηνών και πτυχιούχος παιδαγωγικού πανεπιστημίου Αθηνών.
Είχε λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής, ζωγράφιζε παιδικά δωμάτια, παλιές πόρτες, μπουκάλια και άλλα παλιά αντικείμενα. Έκανε αγιογραφίες. 
Σχεδίαζε και κεντούσε δικά της σχέδια σε υφάσματα. Έφτιαχνε πάνινες κούκλες. 
Το 1995 παντρεύτηκε τον Ευάγγελο (Ραφαήλ) Βουγιούκα, όπου το 1996 έγινε κληρικός στην Αργολίδα και από το 1998 έως 2007 έβγαζαν το κατηχητικό περιοδικό «παιδική πολιτεία», με δικά της κείμενα και ζωγραφιές.
Το 2011 έβγαλε το παιδικό βιβλίο «Οι ιστορίες του γαλάζιου λαγού».
Ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα, με εγκυκλοπαιδική γνώση, ποιητική ευαισθησία και είχε καλλιτεχνική ψυχή. Αγαπούσε το θεό, τον άνθρωπο, το περιβάλλον. Το 2013 άρχισε η περιπέτεια της υγείας της. Έδωσε μεγάλη μάχη ως το τέλος και με θαυμαστή αξιοπρέπεια σήκωσε τον σταυρό της. Την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 έσβησαν τα όμορφα πράσινα μάτια της στην Ασίνη Ναυπλίου. Τελευταία επιθυμία της ήταν να δημιουργηθεί Ίδρυμα πολιτιστικό, φιλανθρωπικό και περιβαλλοντικό. Ο σύζυγος της το έκανε πράξη και το ονόμασε ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ι. ΣΑΜΑΡΤΖΗ- ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ στη μνήμη της.

ΠΗΓΗ : "  http://www.parapolitikaargolida.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου