ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ελλάδα: Αυστηρώς... κατάλληλη για κολύμβηση

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

22/05/2015
Την εξαιρετική ποιότητά τους για κολύμβηση διατηρούν τα νερά της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος.

Το 95% των περιοχών κολύμβησης που τελούν υπό παρακολούθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές ποιότητας των υδάτων το 2014.

Η ποιότητα των υδάτων στο 83% των περιοχών της Ευρώπης κρίνεται εξαιρετικής ποιότητας, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το 2013.

Όλες οι περιοχές κολύμβησης στην Κύπρο, το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα διαθέτουν ύδατα εξαιρετικής ποιότητας. Τις χώρες αυτές ακολουθούν η Ελλάδα (97%), η Κροατία (94 %) και η Γερμανία (90 %), όλες με υψηλή αναλογία των περιοχών που διαθέτουν ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, μόνο το 2% των περιοχών κολύμβησης δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις της οδηγίας για τα ύδατα κολύμβησης και χαρακτηρίζεται ως «ανεπαρκούς ποιότητας».

Τα παραπάνω στοιχεία αυτά προέρχονται από την έκθεση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης που εκδίδουν ετησίως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην έκθεση συγκρίνεται η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης κατόπιν δειγματοληψίας σε περισσότερες από 21.000 παράκτιες και εσωτερικές περιοχές κολύμβησης σε όλη την ΕΕ, την Ελβετία και την Αλβανία το 2014.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου