Αξιοποίηση προβλέπεται ακόμη για εκτάσεις που ανήκουν στις ΕΔ αλλά και για κλειστά αεροδρόμια που μπορούν να δοθούν για εκμετάλλευση.
Πρώτος μεγάλος στόχος του ΥΕΘΑ είναι να αξιοποιηθεί το στρατόπεδο της Μαλακάσας και να κατασκευαστεί εκεί ο πρώτος μεγάλος στρατιωτικός οικισμός. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή κατοικιών για περίπου 200 οικογένειες στρατιωτικών. Παράλληλα μ΄ αυτό δόθηκε εντολή να γίνει το ταχύτερο δυνατό σε εκτάσεις ακριτικών περιοχών.
Τους στρατιωτικούς οικισμούς σύμφωνα πάντα με το σχέδιο Καμμένου θα αναλάβουν να τους κατασκευάσουν τα συνεργεία της νέας ΜΟΜΑ, αφού όπως λένε οι επιτελείς Καμμένου “εφόσον πρόκειται για στρατιωτικές εκτάσεις δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα”.
Το σχέδιο αξιοποίησης των αεροδρομίων που ανήκουν στην δικαιοδοσία των ΕΔ προβλέπει την “ηλεκτρονική δημοπράττηση” 22 κλειστών σήμερα αεροδρομιών. Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από κάποιο ιδιώτη η προσφορά του θα δημοσιοποιείται άμεσα και σε διάστημα λίγων ημερών θα γίνεται μέσω του διαδικτύου η κατάθεση των προσφορών άλλων ενδιαφερομένων αν υπάρχουν. Η διαδικασία θα είναι ταχύτατη.
Στόχος του σχεδίου είναι να εισπράττονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ.
Που θα αποδοθούν αυτά τα χρήματα αν τελικά το σχέδιο πετύχει; Όλα τα χρήματα θα πάνε στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του προσωπικού, λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ.
onalert.gr