ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ «ΠΝΟΗ» ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

02/07/2015
Ένας χαρούμενος, ζεστός και φιλικός χώρος  με πέντε αίθουσες ψυχοπαιδαγωγικών - συμβουλευτικών δραστηριοτήτων και τμήμα για ΑμεΑ, με ευρύχωρη αίθουσα αναμονής με πλήθος βιβλίων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες δημιουργήθηκε στο « KOINΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ » (Δωρεά Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη) στην οδό Κέδρου 2 & Κίμωνος,  με την συνεργασία της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς και του Κοινωνικού Φορέα  Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Κηφισιάς «Κοινωνική Μέριμνα» με συντονισμένες ενέργειες του προέδρου της κ. Απόστολου Κασιούρα,  μέσα σε δύο μήνες υλοποίησε τη διαδικασία πρόσληψης του κατάλληλου επιστημονικού δυναμικού σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Φορέα  Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»  και  διαμόρφωσε το χώρο ολοκληρώνοντας την διαμερισματοποίηση  και την τοποθέτηση ράμπας προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 
Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας «ΠΝΟΗ» Κηφισιάς λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα, με εξειδικευμένο προσωπικό όπως Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και θα παρέχει τις υπηρεσίες του την θερινή περίοδο έως και το τέλος Ιουλίου.  Από το Σεπτέμβριο οι δραστηριότητές του θα επεκταθούν και με την λειτουργία του τμήματος για ΑμεΑ.
Σκοπός του Κέντρου είναι να αντιμετωπιστούν και να αμβλυνθούν οι εκάστοτε δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί με εξατομικευμένα προγράμματα,  σε ένα οργανωμένο περιβάλλον προσαρμοσμένο και αυτό στις ανάγκες των παιδιού.
Εξετάζοντας τις ανάγκες και τις δυνατότητες εξέλιξης του παιδιού μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης του, θα λειτουργήσουν επιπλέον δραστηριότητες, όπως: καλλιτεχνικά εργαστήρια, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ‘’Στο Βάθος…ΚΗΠΟΣ’’, θεραπεία μέσω τέχνης, Παιδική Πολιτιστική Λέσχη ‘’ΕΚΦΡΑΣΗ’’, προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης.
Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους.  Ελάχιστη συνεισφορά η καταβολή του ποσού των 5 ευρώ (ανά συνεδρία) ως ανταποδοτικό αντίτιμο για τις επισκέψεις των δημοτών στο Κέντρο και 8 ευρώ (ανά συνεδρία) για τους ετεροδημότες.  Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν για τους άπορους και ανασφάλιστους, σε ποσοστό 10% του πληθυσμού που εξυπηρετεί το Κέντρο.
Το πρόγραμμα του  Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου Παιδιού και Οικογένειας «ΠΝΟΗ» Κηφισιάς μέχρι το τέλος Ιουλίου διαμορφώνεται ως εξής:
Λογοθεραπεία – Εργοθεραπεία – Ειδικό Παιδαγωγικό - Ψυχολογική Υποστήριξη παιδιών και εφήβων και Συμβουλευτική γονέων.
Καθημερινά  Δευτέρα – Παρασκευή  : 15:00- 21.00
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς τηλέφωνο: 210.6233315 ή στο 698.0762579.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου