ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Χωρίς άδειες κυκλοφορίας τα οχήματα των λαϊκών αγορών λόγω... ασυμφωνίας διευθύνσεων

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Χωρίς άδειες κυκλοφορίας τα οχήματα των λαϊκών αγορών λόγω... ασυμφωνίας διευθύνσεων
    Με επιστολή η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και το Σωματείο μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, καθώς λόγω ασυνενοησίας των Διευθύνσεων καθυστερούν να εκδοθούν οι άδειες κυκλοφορίας των επαγγελματικών οχημάτων.
Η επιστολή
    Είναι λυπηρό για μια φορά να αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για ζητήματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση. Και αυτό γιατί πάντα θεωρούσαμε την πολιτεία σύμμαχο και όχι εχθρό μας. Ωστόσο, όπως φαίνεται, ορισμένοι υπάλληλοι λειτουργούν με τη δική τους λογική.
    Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες συμβαίνει το παράδοξο να μην αναγνωρίζει η μια υπηρεσία της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας τα έγγραφα που εκδίδει μια άλλη. Πως γίνεται αυτό;
    Η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης αρνείται να εκδώσει άδειες κυκλοφορίας για τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης. Και αυτό γιατί θεωρεί, ότι η προσκομιζόμενη νέα άδεια που έχει εκδοθεί από τη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, δεν επαρκεί, αλλά αντίθετα απαιτείται και η προσκόμιση και άλλων δικαιολογητικών, κάτι το οποίο δεν στηρίζεται σε καμία διάταξη νόμου ή άλλη ειδικότερη εγκύκλιο.
    Πριν περίπου δύο εβδομάδες υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας της ομοσπονδίας μας με τους υπηρεσιακούς φορείς της διεύθυνσης συγκοινωνιών. Οι τελευταίοι εμφανίστηκαν ανένδοτοι για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Αγνοώντας τις εντολές του περιφερειάρχη, αλλά και της ίδιας της πολιτείας, να εξυπηρετούν και όχι να δημιουργούν εμπόδια, στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αλλά και αμφισβητώντας τη νόμιμη επαγγελματικά ύπαρξη μας. Και εκεί που καταλήγουμε στο τέλος, είναι, ότι η μη αναγνώριση της άδειας μας, ισοδυναμεί με αμφισβήτηση του έγγραφου που εκδίδει μια άλλη υπηρεσία της ίδια πάντα περιφέρειας.
    Από την πλευρά μας κινηθήκαμε θεσμικά, ενημερώνοντας τον περιφερειάρχη 
Απόστολο Τζιτζικώστα, με σχετική επιστολή, ζητώντας την παρέμβαση του.
    Επειδή όμως πάντα στο μυαλό μας, υπάρχει η λογική να μην είμαστε μέρος του προβλήματος, αλλά η λύση του, έχουμε να προτείνουμε το εξής:
    Να στέλνει η διεύθυνση λαϊκών αγορών στην αντίστοιχη διεύθυνση μεταφορών καταλόγους με τις άδειες των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών που χορήγησε. Έτσι η τελευταία θα μπορεί να διασταυρώνει τα ονόματα άμεσα και να θεωρεί την αντίστοιχη άδεια του οχήματος, χωρίς να ζητάει άλλα δικαιολογητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου