ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Επίδομα εξομάλυνσης για τους άγαμους ή διαζευγμένους Στρατιωτικούς...



Το νέο επίδομα εξομάλυνσης για όλους τους στρατιωτικούς.

Το επίδομα εξομάλυνσης για τους άγαμους ή χωρισμένους στρατιωτικούς Ο τρόπος καταβολής του επιδόματος εξομάλυνσης, για όσους τελούν σε διάζευξη ή διάσταση ή είναι άγαμοι και έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του εν λόγω επιδόματος καθορίζεται σε διατάξεις του νομοσχεδίου του ΥΠ.ΕΘ.Α. που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση====>> Με τη διάταξη αυτή, ρυθμίζεται ο τρόπος καταβολής του επιδόματος εξομάλυνσης, για όσους τελούν σε διάζευξη ή διάσταση ή είναι άγαμοι και έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του εν λόγω επιδόματος. Τούτο θα καταβάλλεται, υπό την προϋπόθεση ότι οι παραπάνω αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή, καθότι μέχρι πρότινος λόγω της διάζευξης έπαυε η παροχή του εν λόγω επιδόματος, με αποτέλεσμα η παραπάνω κατηγορία να αντιμετωπίζονται σαν να μην είχαν τέκνα, ενώ αυτά προφανώς και υπήρχαν και μετά τη διάζευξη ή τη διάσταση. 
Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ουσιαστική εκπλήρωση της αρχικής βούλησης του νομοθέτη, αφού οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη γονική ιδιότητα, εξακολουθούν να υφίστανται και στις περιπτώσεις που οι γονείς δεν συνοικούν με τα τέκνα τους και αυτό, για το λόγο ότι υποβάλλονται σε δαπάνες και καταβάλλουν διατροφή. 
Επιπρόσθετα, οι δαπάνες που προκαλούνται από τη διάταξη αυτή, θα καλυφθούν από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 
Πως διαμορφώνεται το επίδομα εξομάλυνσης στις Ενοπλες Δυνάμεις: Εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, ποσού εκατό πέντε ευρώ και ογδόντα έξι λεπτών (105,86€), για όλους εν γένει τους στρατιωτικούς. Για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ποσό του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών ορίζεται σε εκατόν πενήντα εννέα ευρώ και εξήντα ένα λεπτά (159,61€). 
Για τους έγγαμους ή τους διατελούντες σε χηρεία οι οποίοι έχουν τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ποσό του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών ορίζεται σε διακόσια δώδεκα ευρώ και ενενήντα τέσσερα λεπτά (212,94€). 
Προκειμένου περί συζύγων, που τελούν σε διάσταση, ή διαζευγμένων ή αγάμων, που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του, το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών χορηγείται, εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή και ορίζεται σε διακόσια δώδεκα ευρώ και ενενήντα τέσσερα λεπτά(212,94€). 
Στη βάση υπολογισμού των μηνιαίων αποδοχών των μαθητών των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Εφέδρων και των Δόκιμων Εφέδρων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, το επίδομα εξομάλυνσης ορίζεται σε εκατό πέντε ευρώ και ογδόντα έξι λεπτών (105,86€).ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου