ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΔΝΤ: ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ-ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ

15/07/2015
Πολύ μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους θα χρειαστεί η Ελλάδα από αυτή που είναι προετοιμασμένοι να εξετάσουν οι εταίροι της στην Ευρωζώνη, όπως αναφέρει εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανάλυση βιωσιμότητας χρέους, που εμπεριέχει πολύ πιο επικαιροποιημένα μεγέθη από αυτά που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο ανάλυσης του ΔΝΤ, εστάλη στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, λίγες μερικές ώρες μετά τη συμφωνία.
Το πρακτορείο μεταδίδει πως η έκθεση του Ταμείο αναφέρει πως «η δραματική επιδείνωση της βιωσιμότητας του χρέους καταδεικνύει την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους σε τέτοιο μέγεθος που να ξεπερνά κατά πολύ ό,τι εξετάζεται μέχρι στιγμής και ότι έχει προταθεί από τον ESM».
Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα μια 30ετή περίοδο χάριτος για την εξυπηρέτηση όλου του ευρωπαϊκού χρέους, συμπεριλαμβανομένων και των νέων δανείων, και μια πολύ δραστική παράταση των περιόδων ωρίμανσης, ή διαφορετικά να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ετήσιες δημοσιονομικές μεταβιβάσεις στον ελληνικό προϋπολογισμό ή να δεχθούν βαθύ κούρεμα εκ των προτέρων των δανείων τους προς την Αθήνα, αναφέρεται στην έκθεση.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου