ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Guardian: Στηρίξτε την Ελλάδα - Πηγαίνετε εκεί διακοπές


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8.7.15 |  | 
Τους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν την Ελλάδα, καλεί ο ελληνικής καταγωγής αρθρογράφος της The Guardian Αλεξ Ανδρέου. Στέλνει το μήνυμα ότι ο τρόπος να στηρίξουν οι ευρωπαίοι πολίτες την Ελλάδα, είναι να κάνουν εκεί τις διακοπές τους.

Σε άρθρο που φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση, υπό τον τίτλο «Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Επισκεφτείτε την για διακοπές», η Guardian κάνει ειδική μνεία στις καλές καιρικές συνθήκες, στους αρχαιολογικούς χώρους, τις μαγικές παραλίες, στο καλό φαγητό της αλλά και στη φιλοξενία των Ελλήνων.

Παρακινώντας τους ξένους αναγνώστες να επισκεφθούν την Ελλάδα, ο αρθογράφος Άλεξ Ανδρέου, τονίζει ότι ο τουρισμός είναι πηγή ρευστότητας για την Ελλάδα, αλλά αποτελεί επίσης και κίνηση αλληλεγγύης. 
Ο αρθρογράφος διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν βίαιες αναταραχές στη χώρα και μεταφέρει την εμπειρία ενός Βρετανού φίλου του, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα αυτές τις ημέρες.

"Υπήρχαν κάποιες ουρές στα ATMs, αλλά όχι μεγαλύτερες από αυτές που υπάρχουν στο κέντρο του Λονδίνου τα Σαββατοκύριακα. Δεν υπάρχουν ελλείψεις προϊόντων. Εξεπλάγην από το γεγονός ότι τη νύχτα των δύο παράλληλων εκδηλώσεων του ΟΧΙ και του ΝΑΙ, δεν υπήρξαν ταραχές. Από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου μας, ήταν σαν να ακούγαμε τη δημοκρατία στο ραδιόφωνο".

Ο αρθρογράφος παροτρύνει επίσης τους τουρίστες να έχουν μαζί τους ρευστό, γιατί αυτό χρειάζεται αυτή την στιγμή η ελληνική οικονομία, καθώς και να επιλέξουν όχι τους δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς, αλλά τα μικρότερα νησιά ή περιοχές όπως τη Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Τους συμβουλεύει επίσης να επισκεφθούν και να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε μικρές, ντόπιες επιχειρήσεις. "Ο τουρισμός είναι μια μορφή αντίστασης. Θα περάσετε υπέροχα, ενώ παράλληλα θα έχετε βοηθήσει ένα έθνος, που έχει γονατίσει από τα διεθνή νομισματικά συμφέροντα", σημειώνει ο αρθρογράφος.

Και καταλήγει: "Εγώ, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Η χώρα μου ευχαριστεί εσάς".

ΠΗΓΗ : " http://www.argolikeseidhseis.gr    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου