ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Χωρικοί έσυραν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 5 γυναίκες γιατί θεωρούσαν ότι είναι μάγισσες

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Χωρικοί έσυραν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 5 γυναίκες γιατί θεωρούσαν ότι είναι μάγισσες
    Φρικτό τέλος βρήκαν πέντε γυναίκες στην Ινδία, τις οποίες σκότωσαν χωρικοί γιατί πίστευαν ότι είναι μάγισσες.
    Το απίστευτο έγκλημα έγινε σε μία αγροτική κοινότητα, στην επαρχία Τζαρκάντ, όπου υπάρχουν συχνές αναφορές γιαθανατηφόρες επιθέσεις ενάντια σε γυναίκες. Οι ντόπιοι θεωρούν ότι αυτές ευθύνονται για τις κακές σοδειές, για ασθένειες, ή ατυχίες. Στην πραγματικότητα όμως, πολλές φορές αυτές οι δολοφονίες είναι μία καλυμμένη επίλυση διαφορών για οικογενειακές ή περιουσιακές διαμάχες.
    Στο τελευταίο περιστατικό που θυμίζει μεσαίωνα, χωρικοί με ραβδιά και μαχαίρια επιτέθηκαν σε πέντε γυναίκες, όπως ανέφεραν ντόπιοι αστυνομικοί σύμφωνα με τον Guardian. «Εσυραν τις γυναίκες έξω από τα σπίτια τους ενώ κοιμούνταν και τις χτύπησαν μέχρι θανάτου από χωρικούς που υποπτεύονταν ότι επρόκειτο για μάγισσες. Κάποιες από αυτές λιθοβολήθηκαν», είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
    Περίπου 50 άτομα συνελήφθησαν, καθώς εκτιμάται ότι ολόκληρο το χωριό είχε εμπλοκή στο έγκλημα.  Σύμφωνα με μάρτυρες, οι δράστες έβαλαν τα άψυχα κορμιά των γυναικών σε σακιά και τα πέταξαν έξω από τα όρια του χωριού.
    «Εκαναν έφοδο στο σπίτι μας λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Παρακαλέσαμε για έλεος, αλλά δεν εισακουστήκαμε», είπε συγγενείς ενός εκ των θυμάτων. Εξίσου σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι οι συλληφθέντες δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας, σύμφωνα με την αστυνομία.
    Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ινδίας, περίπου 2.000 άνθρωποιστη συντριπτική πλειονότητα γυναίκες- δολοφονήθηκαν επειδή θεωρήθηκαν μάγισσες, από το 2000 έως το 2012. Πολλές όμως αντίστοιχες περιπτώσεις δεν καταγγέλλονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου