ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Μέσα σε έξι μέρες 6.000 έλεγχοι από το ΣΔΟΕ

Σε 605 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν 3.119 παραβάσεις


ΕΛΛΑΔΑ
14:55
12/08/2015
ΣΔΟΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
2

Περισσότεροι από 6.000 επιτόπιοι έλεγχοι έγιναν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων και ΣΔΟΕ) από τις 3 μέχρι τις 9 Αυγούστου 2015. Στο διάστημα αυτό 1.813 ελεγκτές έλεγξαν 5.968 επιχειρήσεις με το ποσοστό παραβατικότητας να φθάνει το 20,01%.

Από τις 27.7.2015 ελέγχθηκαν συνολικά 11.232 επιχειρήσεις με το ποσοστό παραβατικότητας να φθάνει το 20,33%
Ειδικότερα διεξήχθησαν 4.079 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι από συνεργεία των Δ.Ο.Υ και της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) σε 4.029 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια και διαπιστώθηκαν σε 605 επιχειρήσεις συνολικά 3.119 παραβάσεις. Στους ελέγχους αυτούς, που πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου, συμμετείχαν συνολικά 1.077 υπάλληλοι.
Από τις Δ.Ο.Υ της χώρας πραγματοποιήθηκαν 3.584 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε 3.534 επιχειρήσεις, στους οποίους συμμετείχαν 924 υπάλληλοι. Από τους ελέγχους αυτούς σε 460 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν συνολικά 475 παραβάσεις.
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στους κλάδους εστίασης, διασκέδασης και τουρισμού, καθώς και εμπορίας.
Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους αφορούν κυρίως, σε ποσοστό 91%, τη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων
Κατά τους ελέγχους αυτούς, σε δύο επιχειρήσεις εστίασης, μία στην Αττική και μία στον Νομό Ηλείας, κατασχέθηκαν αδήλωτες Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές.
Από την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε πραγματοποιήθηκαν 495 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις, στους οποίου συμμετείχαν 153 υπάλληλοι της μονάδας και σε 145 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 2.644 παραβάσεις.
Οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε ποσοστό άνω του 80% σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και στον τουρισμό Έλαβαν χώρα τόσο σε τουριστικές περιοχές της Αττικής, αλλά και σε πολύ δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος, η Κρήτη (όλοι οι νομοί), η Νάξος, η Ικαρία, η Κεφαλονιά, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια, η Μαγνησία, τα νησιά των Σποράδων, η Ξάνθη, η Κομοτηνή και η Αλεξανδρούπολη.
Ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι κατωτέρω περιπτώσεις :
- Δημοτική Επιχείρηση σε τοπική εκδήλωση εξέδιδε απλά εισιτήρια αντί των νομίμων φορολογικών στοιχείων. Ο έλεγχος καταλόγισε 1.600 παραβάσεις.
- Σε Πρατήριο Υγρών Καυσίμων που δεν είχε εγκατασταθεί σύστημα εισροών - εκροών, το συνεργείο ελέγχου προχώρησε και σε κατάσχεση των δεδομένων προκειμένου να προχωρήσει σε επιπλέον ελεγκτικές επαληθεύσεις.
- Κατάσχεση Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής που δεν έχει δηλωθεί από την ελεγχθείσα εταιρεία.
Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των αδήλωτων ταμειακών μηχανών, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έθεσε σε παραγωγική λειτουργία εφαρμογή ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών μέσω του Διαδικτύου η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τους ελεγκτές όσο και από τους πολίτες.
Στα πλαίσια των διενεργηθέντων ελέγχων της Ειδικής Γραμματείας του Σ.Δ.Ο.Ε. διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:
1) Σε έλεγχο που διενήργησε, στις 09/08/2015 το εντεταλμένο συνεργείο ελέγχου Σ.Δ.Ο.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής - Αιγαίου σε συναυλιακό χώρο στη νήσο Κω, διαπιστώθηκε κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων των υφιστάμενων στο χώρο πέντε Φορολογικών Ταμειακών Μηχανών, ότι αυτές δεν είχαν δηλωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Οι ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε. προέβησαν στην κατάσχεση των εν λόγω Φ.Τ.Μ.
Η διασταύρωση έγινε άμεσα με τη χρήση των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών των ελεγκτών σε εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ELENXIS και την απευθείας επιβεβαίωση αυτών και από το προσωπικό του Σ.Δ.Ο.Ε. που εκτελούσε καθήκοντα υποστήριξης και επιφυλακής τη συγκεκριμένη μεταμεσονύκτια ώρα στα γραφεία του Σ.Δ.Ο.Ε. Αθήνα. Διαπιστώθηκε επίσης η μη έκδοση 709 φορολογικών στοιχείων Α.Π.Υ.
2) Σε έλεγχο που διενήργησε, στις 08/08/2015 το εντεταλμένο συνεργείο ελέγχου Σ.Δ.Ο.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής - Αιγαίου σε πολυιατρείο στη νήσο Κω, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 304 φορολογικών στοιχείων Α.Π.Υ.
3) Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις 04/08/2015 στη Ρόδο από το Τμήμα Ερευνών Ρόδου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής - Αιγαίου σε επιχείρηση πώλησης τουριστικών ειδών στη Ρόδο, διαπιστώθηκε η λειτουργία Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής χωρίς αυτή να έχει δηλωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Το συνεργείο ελέγχου προέβη σε κατάσχεση της εν λόγω Φ.Τ.Μ.
4) Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις 05/08/2015 από συνεργείο ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας (Υποδιεύθυνση Λαμίας) σε κυλικείο στην Λαμία, διαπιστώθηκε η χρήση Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής, χωρίς αυτή να είχε δηλωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Το συνεργείο ελέγχου προέβη σε κατάσχεση της εν λόγω Φ.T.M.

ΠΗΓΗ : "   http://www.newsbeast.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου