Το καινοτόμο έργο αποτελεί μέρος ενός προγράμματος 31 εκατομμυρίων ευρώ με αντικείμενο την προστασία της παροχής νερού της πόλης, εν μέσω της έντονης κρίσης νερού στην Καλιφόρνια.
Το Λος Άντζελες είναι η πρώτη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που χρησιμοποιεί τα μαύρα πλαστικά μπαλάκια διαμέτρου 10 εκατοστών, γεμισμένα με νερό. Πρόκειται για κούφιες σφαίρες πολυαιθυλενίου, επικαλυμμένες με μια χημική ουσία που εμποδίζει τη διείσδυση της υπεριώδους ακτινοβολίας και βοηθά τις σφαίρες να διαρκέσουν για διάστημα έως και 25 ετών.
«Είναι ένας συνδυασμός μηχανικής και κοινής λογικής. Εξοικονομήσαμε πολλά χρήματα και κάναμε όλα τα σωστά πράγματα», δήλωσε η επικεφαλής υδάτινης διαχείρισης του δήμου, Μάρσι Έντουαρντς.
«Οι μπάλες θα εξοικονομήσουν 300 εκατομμύρια γαλόνια νερού, που διαφορετικά θα εξατμίζονται κάθε χρόνο», δήλωσε ο δήμαρχος Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι. «Παρά το ότι πληρούμε τις ελάχιστες προδιαγραφές, θέλουμε να πάμε παραπέρα και να διαθέτουμε το πιο υγιεινό νερό που γίνεται, εξαπλώνοντας παντού αυτές τις μπάλες», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη έχει ήδη μειώσει τη χρήση νερού κατά 13 τοις εκατό. Το κόστος των μαύρων σφαιριδίων, με μέση διάρκεια ζωής τουλάχιστον 10 χρόνια, ανήλθε στα 35 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο δήμος προβλέπει ότι θα εξοικονομηθούν έως και 300 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: http://www.prisonplanet.gr