ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Αγγλία: Ηπιε ποτό με υγρό άζωτο και της αφαίρεσαν το στομάχι

ΠΗΓΗ: "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Αγγλία: Ηπιε ποτό με υγρό άζωτο και της αφαίρεσαν το στομάχι
    Πρόστιμο 127.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ένα μπαρ στο Λάνκαστερ επειδή σέρβιρε ποτό με υγρό άζωτο σε νεαρή, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκαστούν να αφαιρέσουν το στομάχι της.
    Το απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια, όταν η 18χρονη τότε Γκάμπι Σκάνλον είχε επισκεφθεί με την παρέα της το Oscar’s Wine Bar and Bistro για να γιορτάσει τα γενέθλιά της.
    Από το μπαρ την κέρασαν ένα σφηνάκι Nitro-Jagermeister, λίγο μετά την κατανάλωσή του, όμως, η νεαρή άρχισε να βγάζει ατμούς από το στόμα και τη μύτη της και να νιώθει «αβάσταχτους πόνους».
    Το σφηνάκι είχε καταψυχθεί με υγρό άζωτο. Πρόκειται για μία δημοφιλή μέθοδο άμεσου παγώματος τροφίμων και ποτών που επιτρέπει τη δημιουργία εντυπωσιακών ατμών στο χείλος των μαγειρικών σκευών.
    Η κατανάλωση του υγρού αζώτου όμως είναι επικίνδυνη, διότι αυτό εξατμίζεται στους -196ο C, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα εσωτερικά όργανα του ανθρώπου στην περίπτωση κατάποσης ή εισπνοής.
    Όπως εξηγεί πάντως η 20χρονη σήμερα Γκάμπι, πριν πιει το ποτό ρώτησε αν αυτό ήταν καλό, παρά την επιβεβαίωση που πήρε όμως τα αποτελέσματα ήταν δραματικά. Η ίδια περιγράφοντας τη στιγμή λέει ότι ένιωσε το στομάχι της να εκρήγνυται και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάτρηση στομάχου.  Εκεί οι γιατροί αναγκάστηκαν να της το αφαιρέσουν και να ενώσουν το λεπτό έντερο με τον οισοφάγο.
    Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του μπαρ, που είχε ανοίξει μόλις 5 μήνες πριν από το περιστατικό, παραδέχτηκαν την ενοχή τους, ομολογώντας ότι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πελατών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου