Μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα παρατηρείται σύμφωνα με την ισραηλινή debka στη Συρία.
Αυτή την εβδομάδα κατέφθασαν στη Λατάκεια περί τους 1.000 πεζοναύτες της επίλεκτης μονάδας των  Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης (IRGC). Το τμήμα αυτό κινήθηκε για το Ghorin, μια μικρή αεροπορική μονάδα ακριβώς νότια του λιμανιού της πόλης της Λατάκειας, και ενώθηκε με το τμήμα των ρώσων πεζοναυτών που κατέφθασαν στη Jablah.

Ιράν και Ρωσία κατά το δημοσίευμα κινούνται πλέον προς βοήθεια του Μπασάρ Αλ Ασαντ.
Στρατιωτική πηγές αναφέρουν ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια αποστολή των προηγμένων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 για την ανάπτυξη στο Jablah, τη βάση που έφτιαξαν οι Ρώσοι έξω από Λατάκια για την υποδοχή των ρωσικών στρατευμάτων οι οποίοι θα καλύπτουν και την ιρανική βάση στο Ghorin.
Η Jablah έχει μετατραπεί σε ένα πολυσύχναστο σταθμό για τα ρωσικά στρατεύματα που εξακολουθούν να καταφθάνουν στη Συρία, ιδίως από τις Ναυτικές Ταξιαρχίες 810 και 336.
Η ιστοσελίδα επίσης επιμένει στην παρουσία των έξι MiG-31 στην αεροπορική βάση Mezza στο αεροδρόμιο της Δαμασκού για την κάλυψη των επιχειρήσεων των ιρανών και των ρώσων.
Επίσης αναφέρει ότι από τα δυτικά πλέον προς τη Λατάκεια το πυρηνικό υποβρύχιο γίγας Dmitri Donskoy TK-20.
Εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, η Λατάκεια εξελίσσεται σε ένα ισχυρό ρωσο-ιρανικό στρατιωτικό θύλακα, που μπορεί να φιλοξενήσει τον Ασαντ και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη σε περίπτωση που χρειαστεί να τη Δαμασκό.
Ωστόσο η σελίδα εκτιμά ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να προσδιοριστεί αν η ακριβής λειτουργία αυτού του θύλακα θα έχει αμυντικό χαρακτήρα ή αν οι ρωσο-ιρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να κινηθούν ενάντια στις διάφορες ισλαμιστικές ομάδες που αυτή τη στιγμή διαθέτουν ένα πλεονέκτημα στη βόρεια Συρία.