ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ: 1ο Σύστημα Ναυοποροσκόπων Ναυπλίου


Στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ναυπλίου γίνεται μία πολύ καλή δουλειά από όλους τους Προσκόπους.




Φίλοι γονείς και κάτοικοι του Ναυπλίου επειδή ως Ναυπλιώτης και εγώ όπου στα μαθητικά μου χρόνια έκανα Πρόσκοπος αλλά και για μία Δεκαετία επαναλειτούργησα τον Προσκοπισμό κάτι που και σήμερα γίνεται σας προτρέπω να στείλετε τα παιδιά σας. 

Ο Προσκοπισμός φτιάχνει και συμπληρώνει στο παιδί μετά την Οικογένεια - το Σχολείο την πρωτοβουλία που αποκτά ώστε να μπορεί να διαμείνει μόνο του, να μάθει πολύ περισσότερο την Ομαδικότητα και την διαβίωσή του στην κατασκήνωση από μικρή ηλικία. 
Πραγματικά ως παλιός Αρχηγός του 1ου Συστήματος Ναυπλίου όπου οι κάτοικοι εκείνων των ετών πριν το 2000  είχαν αγκαλιάσει τον Προσκοπισμό και όλοι οι γονείς βοηθούσαν. Η βοήθειά τους ήταν πραγματικά μεγάλη. Σήμερα όταν βρισκόμαστε σε παρέα  έχουμε να πούμε πάρα πολλά από εκείνες τις δραστηριότητες : 
   ( Συμμετοχή στις παρελάσεις στο καρναβάλι, δεντροφυτεύσεις στον Προφ. Ηλεία όπου σήμερα τα δενδράκια έχουν γίνει μεγάλα, κατασκηνώσεις, εκδρομές, συνεστιάσεις, παιχνίδια πόλης προκειμένου τα παιδιά να μαθαίνουν τα πάρα πολλά ιστορικά σημεία της πόλης μέσα από το παιχνίδι, επισκέψεις με διανυκτέρευση στην Προσκοπική Λέσχη άλλων πόλεων Προσκόπων, συνεργασία με τις αρχές του τόπου κ.λ.π. διότι είναι αδύνατον να  αριθμήσουμε αυτά που έγιναν σε μία δραστήρια 10 ετία ). Τότε αριθμούσε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ναυπλίου περίπου τα 80 παιδιά και με τους Βαθμοφόρους τα 90  και με την δραστήρια  Επιτροπή Γονέων τα 100 άτομα σε γενικό σύνολο.   Για την μικρή πόλη του Ναυπλίου ήταν μεγάλο επίτευγμα.   Τα περισσότερα λόγια είναι περιττά. 
Τελειώνοντας και πάλι με την εμπειρία μου και αυτό που βλέπω σήμερα από τους αξιόλογους Βαθμοφόρους πιστεύω ότι θα ξεπεράσουν τις δραστηριότητες που εμείς είχαμε κάνει προ τρέψτε τα παιδιά σας στον ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ όφελος θα είναι για αυτά στην υπόλοιπη ζωή τους.- 
                                                   Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς
                                                                   Μιχάλης ΜΑΝΤΑΣ
                         Τέως Αρχηγός 1ου Προσκ.Συστήματος Ναυπλίου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου