ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αυτό είναι το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7.10.15 | 
 Το «λογαριασμό» του ΕΝΦΙΑ θα αρχίζουν να βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και συγκεκριμένα στο Taxisnet μετά τις 10 Οκτωβρίου, οι 6,1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη από τις πέντε δόσεις του φόρου. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης δεν προβλέπεται έκτπωση.
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαίδου ορίστηκε ο τύπος και το περιεχόμενο του εκκαθαριστικού ΈΝΦΙΑ για το 2015 και επομένων ετών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά αφού ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται τουλάχιστον και το 2016.

Ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται για κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά. Δηλαδή οι σύζυγοι που έχουν διαθέτουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα θα λάβουν διαφορετικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Στο εκκαθαριστικό εκτός από τα στοιχεία του φορολογούμενου αναγράφονται το σύνολο των δικαιωμάτων επί ακινήτων, το σύνολο του κύριου φόρου, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το σύνολο του συμπληρωματικού φόρου και το ποσό καταβολής. 

Επίσης αναγράφονται αναλυτικά στοιχεία κτισμάτων, οικοπέδων και γηπέδων, ενώ σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος αμφισβητεί το ύψος του φόρου έχει περιθώριο 30 ημέρων να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Διαφορών της ΓΓΔΕ.
ΠΗΓΗ : " http://www.argolikeseidhseis.gr    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου