ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

«ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΟΙΩΝΕΣ»

18/11/2015
Αισιόδοξη για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίστηκε η πρόεδρος του ομίλου Λούκα Κατσέλη, κατά την ομιλία της στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Οι προοπτικές είναι ευοίωνες , το ενδιαφέρον μεγάλο, οι καθαρές αποδόσεις εκτιμώνται θετικές και οι κίνδυνοι διαχειρίσιμοι» τόνισε η κ. Κατσέλη.
Όπως είπε, «η Τράπεζα θα είναι περισσότερο από ποτέ ισχυρή και επαρκώς κεφαλαιοποιημένη. Με την ρευστότητα που ήδη διαθέτει και τα περιθώρια που έχει για αύξηση των δανείων της σε σχέση με την καταθετική της βάση , αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοχέτευση ρευστότητας της Ελληνικής οικονομίας και τη στήριξη νέων παραγωγικών πρωτοβουλιών».
Η πρόεδρος της ΕΤΕ αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπο το τραπεζικό σύστημα, που είναι η επαναφορά των καταθέσεων και η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.
Σημείωσε ότι «παρά τους κλυδωνισμούς και τις δοκιμασίες των τελευταίων μηνών , μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο μειωμένης οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας και θετικής προοπτικής».


ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου