ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Πράγα: Πού τρώνε οι ντόπιοι;

ΠΡΑΓΑ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Πράγα: Πού τρώνε οι ντόπιοι;
    Μυστικά στέκια σε αυθεντικές γειτονιές, παραδοσιακά εστιατόρια που σερβίρουν τσέχικη κουζίνα στα καλύτερά της, μπεργκεράδικαασιατικές γεύσεις και κρεοπωλείαπου πωλούν τα πιο νόστιμα...ντόνατς της πόλης! Μόνο βαρετή δεν είναι η γαστρονομική σκηνή της Πράγας. Απευθυνθήκαμε σε ντόπιους καλοφαγάδες καιfood bloggers και μας αποκάλυψαν τα καλύτερα γευστικά στέκια τους.
Story
    Δίπλα στον τερματικό σταθμό του τραμ (γραμμές 1 και 18), αυτό το νέο εστιατόριο είναι ένα διαμαντάκι για όσους αναζητούν αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες σε κατοικημένες περιοχές στα προάστια της πόλης. Ο χώρος είναι αρκετά απλός και το μενού απολύτως value for money. Εδώ μαγειρεύει εμπνευσμένα και αυστηρά με εποχικά υλικά ένας από τους νέους και ανερχόμενους σεφ της πόλης, ο Michal CernyNa Rovni 21, Praha 6, +420 777 151 553, www.storyrestaurant.cz
Maso a Kobliha
    "Κρέας και ντόνατς": τι όνομα κι αυτό για ένα από τα καλύτερα μπιστρό της πόλης! Το Maso a Kobliha είναι στην ουσία ένα κρεοπωλείο που πάει την υπόθεση μερικά βήματα πιο πέρα, βάζοντας το κρέας του σε φανταστικά πιάτα, αλλά και προσφέροντας το καλύτερο ντόνατς στην Πράγα! Πέρα από κρέας, το μενού περιλαμβάνει και νόστιμες σαλάτες και πιάτα λαχανικών. Δοκιμάστε τα scotch eggs, τη σαλάτα Ceaser, το χοιρινό με ντιπ αβοκάντο και φυσικά τα ντόνατς του.www.masoakobliha.cz
Dish
    Μικρό και μοδάτο στέκι για μπέργκερ στη Vinohrady. Το σέρβις είναι πάντα φιλικό και ευχάριστο όσο busy κι αν είναι το μαγαζί- και είναι συνήθως φουλ γεμάτο αφού το μπέργκερ (μαζί με τις τηγανητές πατάτες τουείναι κατά πολλούς το καλύτερο της πόλης. Έχει από αρνίσιο μπέργκερ μέχρι και vegetarian με μανιτάρια πορτομπέλο. Συνοδέψτε με λαχανοσαλάτα jalapeño, τηγανητές πατάτες με πικάντικη μαγιονέζα και μπύρα Unetice lagerŘímská 29, Praha 2, dish.cz
Las Adelitas
    Βρίσκεται στη Male Namesti, δίπλα στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, και το προτιμούν πολλοί ντόπιοι για ένα γρήγορο γεύμα μέσα στη βδομάδα, για μια επίσκεψη με την οικογένεια το Σαββατοκύριακο ή για ένα πάρτι με τους φίλους την Παρασκευή το βράδυ. Το Las Adelitas είναι ίσως το καλύτερο μεξικάνικο εστιατόριο της Πράγας- απλό και αυθεντικό. Μη χάσετε τη μαργαρίτα με μάνγκο!www.lasadelitas.cz
Lokal Hamburk
    Μία από τις πιο αγαπημένες παμπ των ντόπιων καλοφαγάδων στην περιοχήKarlin. Με ρετρό στυλ και τίμια πιάτα τσέχικης κουζίνας (σνίτσελ, γκούλας, svickova κ.ά.). Ιδανική επιλογή για μεσημεριανό, δείπνο ή απλά για μπύρα. Καλύτερο ποτήρι Pilsner δεν θα βρείτε αλλούSokolovská 55 +420 222 310 361, lokal-hamburk.ambi.cz
Sansho
    Εδώ έρχονται ντόπιοι καλοφαγάδες και σεφ της πόλης για υπέροχα πιάτα που παντρεύουν ντόπιες πρώτες ύλες με αυθεντικά ασιατικές γεύσεις, που σερβίρονται σε ένα λιτό περιβάλλον. Εξαιρετικές επιλογές η παντσέτα με σάλτσα hoisin και καρπούζι, η σαλάτα καπνιστής πέστροφας, το sashimi σολομού και τα dumplings με γαρίδα και αυγοτάραχο. Για δείπνο, η κράτηση είναι απαραίτητη. Petrská 1170/25, Nové Město, sansho.cz
Aromi
    Υποδέχτηκε τους πρώτους θαμώνες του πριν από 10 χρόνια κι αμέσως καθιερώθηκε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πράγας για ιταλική κουζίνα και θαλασσινά. Πρόσφατα, μετακόμισε σε νέα, πιο κεντρική διεύθυνση. Παρά την εξαιρετική κουζίνα του, στο εστιατόριο του σεφ-ιδιοκτήτη Riccardo Lucque επικρατεί χαλαρή ατμόσφαιρα. Στο μπιστρό στο μπροστινό μέρος σερβίρονται από φέτος τον χειμώνα πρωινό και ελαφριά γεύματα, ενώ στο μεγαλύτερο πίσω δωμάτιο βρίσκεται το εστιατόριο. Το μενού περιλαμβάνει κλασικές ιταλικές γεύσεις όπως σούπα μινεστρόνεravioli alla zucca (γεμιστά με κολοκύθα) και οσομπούκο αλά μιλανέζεNámestí míru 6, Prague 2,www.aromi.cz
Na pekarne
    Απαιτεί λίγο ταξίδι από το κέντρο της πόλης (περίπου 20 χλμ.), αλλά πιστέψτε μας...αξίζει! Πολλοί ντόπιοι έρχονται εδώ τα Σαββατοκύριακα, σε αυτό το μικρό χωριό του Cakovicky για τα πιάτα του σεφ Václav Fric. Κλασική τσέχικη κουζίνα στα καλύτερά της. Για αυτούς, είναι σαν να επισκέπτονται το σπίτι της γιαγιάς. Must πιάτα το "svickova" (βοδινό με κρεμώδη σάλτσα λαχανικών και ζυμαρικά), τοαγριογούρουνο με σάλτσα τριαντάφυλλο και τα ραβιόλια με μαρμελάδα δαμάσκηνογια επιδόρπιο. Neděle 11-18 Hod Kojetická 36, Čakovičky, napekarne.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου