ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

«Φτάνει» ο εμπαιγμός φωνάζουν ΕΔ και ΣΑ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ο «κύβος ερρίφθη» και οι στρατιωτικοί και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι και εν ενεργεία, σχεδιάζουν την επιστροφή στο μέλλον.

Πώς; Με συγκεντρώσεις που φέρνουν στον νου όλες τις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών και θυμίζουν τόσο τις «ένστολες διαμαρτυρίες» του 2010, που οι πρώτες εκατοντάδες των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων έβαλαν τον «σπόρο» της διεκδίκησης στον χώρο τους, όσο και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του 2012, όταν και «βούλιαξε» η Αθήνα κυρίως από τα Σώματα Ασφαλείας που μάλιστα είχαν στο πλευρό τους σχεδόν σύσσωμες τις τότε κοινοβουλευτικές ομάδες των τώρα κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τότε που και ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε πως δεν μπορεί να αμείβεται με 540 ευρώ ένας αστυνομικός που βρίσκεται με κίνδυνο της ζωής του στον δρόμο και πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις.

Οι συνεχείς πιέσεις «από τα κάτω» από στελέχη που δεν αντέχουν άλλα «θα», αλλά και η δυναμική που αναπτύσσουν κινήσεις όπως η Πρωτοβουλία Αποστράτων (που έδωσε το παρών και στην απεργία προχθές, όπως και τα προεδρεία επτά ενώσεων που έφτιαξαν επιτροπή αγώνα) φαίνεται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να κινητοποιηθούν και οι «θεσμικές ενώσεις», αν και το αποτέλεσμα και πάλι δεν είναι χωρίς αντιδράσεις. Και αυτό γιατί πολλοί στρατιωτικοί, με τους οποίους μίλησε το «ΜΑΡΣ», διαφωνούν με την ημερομηνία και την ώρα που επελέγη για την κινητοποίηση, τονίζοντας πως τουλάχιστον ....... Περισσότερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου