ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μεξικάνικο στην Αθήνα: Οι πιο hot διευθύνσεις

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Μεξικάνικο στην Αθήνα: Οι πιο hot διευθύνσεις
    Tραγανά tacos, λαχταριστά burritos, πικάντικα chili con carne, σπιτική σαγκρία και άφθονη παγωμένη margarita. Ανακαλύψτε τα γευστικά στέκια της πόλης που προσφέρουν μια αυθεντική μεξικάνικη εμπειρία.
Μεξικανός
    Ξεκίνησε από του Ζωγράφου, απέκτησε φανατικό κοινό και πλέον το βρίσκουμε και στο Γκάζι σε έναν χώρο μεγάλο και ατμοσφαιρικά φωτισμένο, εμπνευσμένο από τις haciendas. Θα δοκιμάσετε όλα τα κλασικά- fajitasburritosquesadillas κ.ά.- αλλά κι άλλα παραδοσιακά πιάτα που δεν είναι τόσο γνωστά, όπως τα pibipollo (μείγμα από κοτόπουλο και χοιρινό, καλαμπόκι, καυτερή κόκκινη σάλτσα ανάμεσα σε πίτες καλαμποκιού). Όλα αυτά με τη συνοδεία πάντα μιας παγωμένης μαργαρίτας, ενόςμοχίτο, μιας τεκίλας ή μιας μεξικάνικης μπύρας που σερβίρονται με παραδοσιακό τρόπο. 

Ιάκχου 8 & Ευμολπιδών, Γκάζι, τηλ.: 2103421142/ Ευδήλου 15, Ζωγράφου, τηλ.: 210 7716900, www.mexicanos.gr,  από €18 το άτομο.
Dos Hermanos
    Ένα από τα παλαιότερα μεξικάνικα της Αθήνας, που λειτουργεί από το 1992 σε ένα καλαίσθητο και cozy χώρο στο κέντρο της Κηφισιάς. Ο σεφ ετοιμάζει καθημερινά παραδοσιακά πιάτα από κάθε γωνιά του Μεξικού, όπως τα απολαυστικά fajitas, τα ζουμερά enchiladas, τα τραγανά tacos, τα χειροποίητα burritos και τα πικάντικα chili con carne. Θα τα συνοδεύσετε με μεξικάνικη μπύρα, χειροποίητη σαγκρία και μοναδικές Margaritas με λάιμ. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ διοργανώνει live latin & salsa night
Κυριαζή 24, Κηφισιά, τηλ.: 2108087906, www.doshermanos.grαπό €22 το άτομο.
El Taco Bueno     Με περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας, το El Taco Bueno στο Χαλάνδρι έχει καθιερωθεί ανάμεσα στα καλύτερα μεξικανικά εστιατόρια της πόλης. Πολύχρωμος χώρος με κουρελούδες και σομπρέρο στους τοίχους και μεγάλος πράσινος κήπος για το καλοκαίρι. Αγαπημένα μας πιάτα τα Sizzling Fajitas που σερβίρονται μέσα στο καυτό μαντέμι, το Ranchero Burrito (σπεσιαλιτέ του σεφ) και τα πικάντικα buffalo chicken wings. Στα ποτά, η παγωμένη Μαργαρίτα λεμόνι ή η σαγκρία που σερβίρεται σε χαμηλό ποτήρι έχουν την τιμητική τους. 
Αριστοτέλους 84 & Εθνικής Αντιστάσεως & Ψαρών 1, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6813787, www.eltacobueno.grαπό €18 το άτομο.
Dos Agaves
    Το Dos Agaves, στην πιάτσα της Αβραμιώτου, κοντά στο Μοναστηράκι, είναι μία από τις πιο αυθεντικές μεξικάνικες γωνιές στην Αθήνα. Από το εμπνευσμένο μενού του προτείνουμε τα Burritos κοτόπουλου πλαισιωμένα από τραγανά νάτσος με τυρί, το chili con carne και την ελαφρώς πικάντικη quesadillas με χοιρινό. Η κάβα του φιλοξενεί 100 διαφορετικές ετικέτες τεκίλας και Mezcal. Εδώ θα πιείτε τα καλύτεραtequila cocktails, όπως το Paloma με τεκίλα, γκρέιπφρουτ και σόδα. 
Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι, τηλ. 2103313577.
Taqueria Maya     Ολοκαίνουργιο, χρωματιστό και μικρούλι, βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και προσφέρει ένα γευστικό ταξίδι στους δρόμους της Λατινικής Αμερικής. Tacos με 7 διαφορετικές γεμίσεις (τσορίθο με γλυκοπατάτα, μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, αρνί, ψάρι και μανιτάρι-καλαμπόκι), quesadillasburritosMargaritas και χαρούμενες latin μουσικές έχουν τον πρώτο λόγο εδώ. Όλες οι ζύμες είναι χειροποίητες και ψήνονται επί τόπου. 
Πετράκη 10, Σύνταγμα, τηλ: 2112167081, www.taqueriamaya.comαπό €10 το άτομο.
Amigos     Σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη αποτελεί κλασική επιλογή για μεξικάνικη κουζίνα, προσφέροντας διαρκώς νέες συνταγές με επίκεντρο τα λαχταριστά fajitas, τα τραγανά tacos, τα χειροποίητα burritos, τα καυτερά chili con carne και άλλεs παραδοσιακέs γεύσειs σε γενναιόδωρεs μερίδεs. Μας άρεσαν τα supreme nachos(τραγανά τσιπς καλαμποκιού με σος από τυρί τσένταρ, καρέ φιλέτο κοτόπουλου, sour cream, salsa ranchera και guacamole). Όμορφες αυλές για τους ζεστούς μήνες. 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, Κύπρου 5Α, Γλυφάδα, www.amigos.gr, από €18 το άτομο.
Ancho Mexican Grill
    Ένα food spot που συνδυάζει υπέροχα, για πρώτη φορά στην Αθήνα, το αυθόρμητο ύφος και τη νοστιμιά του μεξικάνικου street food με την αύρα και το fun ενός burrito bar της Καλιφόρνια. Δυνατά του “όπλα” τα burritostacosnachos,tortillasquesadillaschili con carne και αρκετά άλλα νόστιμα μεξικάνικα πιάτα και σνακς, τα οποία μαζί με τις δυνατές frozen margaritas σε κάνουν να θέλεις να αναφωνήσεις ένα ενθουσιώδες Viva Mexico
Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, τηλ. 2106801097, ancho.gr
Rincon Mexicano
    Μικροσκοπικό μεξικάνικο ταβερνάκι στο Κουκάκι με λίγα τραπεζάκια. Το εξαιρετικό mole poblano –κοτόπουλο με σος σοκολάτας– τα burritos με κιμά και τοchile relleno (πιπεριά γεμιστή με τυρί και κρέας) είναι μερικές από τις συνταγές της ιδιοκτήτριας και μαγείρισσας Ines. Στα οπωσδήποτε και οι Μαργαρίτες.Δημητρακοπούλου 5, Μακρυγιάννη, τηλ.: 6933354265, από €15 το άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου