ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Χρωστούσε στην εφορία πάνω από 2.000.000€ και του κατέσχεσαν το μηχανάκι!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " Χρωστούσε στην εφορία πάνω από 2.000.000€ και του κατέσχεσαν το μηχανάκι!
    Σε κατάσχεση ενός παλαιού μεταχειρισμένου δικύκλου, μάρκαςMalaguti spa,τύπου Madison 125, με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2010...εκτιμούμενης αξίας 550 ευρώ προχώρησε η ΔΟΥ Ρόδουαπό έναν Ροδίτη επιχειρηματία, για την αποπληρωμή μέρους της οφειλής του, που μαζί με τις προσαυξήσεις σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 2.043.969 ευρώ! Οι κατασχέσεις για οφειλές στο δημόσιο και στους ασφαλιστικούς φορείς έχουν πυκνώσει στο τελευταίο διάστημα και στο νησί της Ρόδου, σύμφωνα με δικαστικούς επιμελητές.
    Η Εφορία δικαιούται να κατάσχει ακίνητο για ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ! Αν οφείλετε στο Δημόσιο οποιοδήποτε ποσό πάνω από 500 ευρώ (π.χ. ένα ποσό της τάξεως των 550 ή των 600 ή των 1.000 ευρώ) και δεν έχετε καταθέσεις στις τράπεζες, ούτε κάποια έσοδα ή εισοδήματα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία, που μπορούν να κατασχεθούν για να αποπληρωθεί η οφειλή σας, τότε υπάρχει πιθανότητα μια… ωραία πρωία να πληροφορηθείτε ότι εκδόθηκε εντολή για κατάσχεση του σπιτιού σας ή κάποιου άλλου ακινήτου που κατέχετε.
    Το «γράμμα» του νόμου προβλέπει ότι για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ δύνανται να επιβληθούν όλα τα εναλλακτικά αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, συμπεριλαμβανομένων και των κατασχέσεων ακινήτων.
    Η Εφορία μπορεί να προχωρήσει επίσης σε κατάσχεση αυτοκινήτου, σκάφους ή οποιουδήποτε άλλου κινητού περιουσιακού στοιχείου κατέχετε, εφόσον χρωστάτε πάνω από 500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου