ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Τα 3 σενάρια για τις συντάξεις

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " Τα 3 σενάρια για τις συντάξεις
Το είπαμε, το ξαναείπαμε, και θα το ξαναπούμε.
Στόχος οι συντάξεις να πάνε στα 350 – 400 ευρώ ΟΛΕΣ!
Τι δεν καταλάβατε ??????
    Το Ασφαλιστικό αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους δανειστές.
    Με το καλωσόρισμα του 2016, το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να καταθέσει αναλυτικά και κοστολογημένα γύρω από τις συντάξεις.
    Από τη μία πλευρά η κυβέρνηση επιμένει πως η «κόκκινη γραμμή» είναι ευκρινής και απαραβίαστη: «Δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχή μείωση των κύριων συντάξεων».
    Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι έχουν κλειδώσει περικοπές  
8,5% μεσοσταθμικά στις επικουρικές συντάξεις,
10% στα εφάπαξ,
έως 30% στα μερίσματα του Δημοσίου   
20% των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, όπως και
αύξηση 25% στα ασφάλιστρα του ΟΓΑ.
    Το Capital.gr παρουσιάσε τα τρία σενάρια για το Ασφαλιστικό, η υιοθέτηση των οποίων θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και τα οποία δεν αποκλείουν το ένα το άλλο. 
    Μη περικοπή των κύριων συντάξεων και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Επίσης, είναι πιθανή η μονομερής κατάθεσης του νομοσχεδίου για το νέο Ασφαλιστικό γύρω στις 30 Ιανουαρίου προκειμένου να ψηφιστεί μετά από 1 με 2 εβδομάδες. Το εν λόγω σενάριο ισοδυναμεί, όμως, με ευθεία ρήξη με τους δανειστές
    Να καταθέσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ακόμα και μονομερώς αλλά να μην ψηφιστεί μετά από μια δυο εβδομάδες, όπως προβλέπεται και να παραμείνει στον «πάγο» μέχρι να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές γύρω από τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης. «Το plan B της κυβέρνησης είναι να δεχθεί μεν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης σε σχέση με εκείνα που υπάρχουν σήμερα (πχ 60-65% έναντι 70%) –αν και όχι τόσο χαμηλά όσο προτείνουν οι δανειστές (50%), αλλά  αυτά να μην ισχύσουν για τους νυν συνταξιούχους αλλά για εκείνους που θα λάβουν την σύνταξη τους το 2016-17», γράφει το capital.gr
    Η κυβέρνηση να υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών για περικοπές στους νυν συνταξιούχους και μάλιστα άμεσα,ακόμα και αναδρομικά από την 1.1.2016, και να κερδίσει έτσι χρόνο για να στηρίξει αυτές τις περικοπές στο εσωτερικό πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο, αλλά ίσως και ένα «αντάλλαγμα» που θα αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου