ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Κάτω από τα 37 δολ. το πετρέλαιο για πρώτη φορά από την ύφεση

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Κάτω από τα 37 δολ. το πετρέλαιο για πρώτη φορά από την ύφεση
Σε λίγο θα λένε ‘’Στα τρία, τα δύο δώρο’’ !
http://www.sofokleousin.gr/ 
    Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν  κάτω από τα 37 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη, για πρώτη φορά από το 2009, μετά από τα στοιχεία του Οργανισμού των Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών που έδειξε ότι αυξήθηκε η παραγωγή του αργού το Νοέμβριο στο υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο σε διάστημα τριών ετών.
    Το φυσικό αέριο, εν τω μεταξύ, έκλεισε με απώλειες μετά την έκθεση των ΗΠΑ που έδειξε ότι τα αποθέματα μειώθηκαν περισσότερο από ό, τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, αλλά το σύνολο των αποθεμάτων παρέμεινε πολύ πάνω από το επίπεδο του έτους.
    Στο New York Mercantile Exchange, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιανουαρίου West Texas Intermediate για το αργό έκλεισε (-1.13%)  χαμηλότερα 40 σεντς, ή 1,1%, για να τερματίσουν στα $ 36,76 το βαρέλι. Αυτή ήταν το χαμηλότερο σημείο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από το Φεβρουάριο του 2009 και οι τιμές έχουν πλέον επεκτείνει τις απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.
    Το μπρεντ σημείωσε απώλειες (-0.95%) στο Λονδίνο κατά 38 σεντς, ή 1%, στα 39,73 δολ. το βαρέλι.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Επιτροπή Ενεργειακής Πληροφόρησης, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Δεκεμβρίου, συγκριτικά με αύξηση κατά 252.000 βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές.
    Την ίδια ώρα, φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερη ζήτηση από την Κίνα, τη χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο, καθώς οι πωλήσεις οχημάτων αυξήθηκαν τον Νοέμβριο κατά 20% σε ετήσια βάση στα 2,5 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με την ένωση κινέζων κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου