Αυτό ισχύει και για τις ειδικές κατηγορίες δαπανών που οδηγούν σε μείωση του φόρου όπως τα ιατρικά έξοδα. Διευκρίνισε μάλιστα ότι κάθε δαπάνη που θα περιλαμβάνεται στη δήλωση, θα πρέπει να γίνεται μέσω κάρτας όπως π.χ. η αγορά αυτοκινήτου.
Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι όσοι συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση.
Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων, υπογράμμισε ότι οι δύο πλευρές, έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία του πλαισίου διαπραγμάτευσης για τα φορολογικά θέματα.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς το πλαίσιο για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ενώ προχωρούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής τύπου carousel.
Επιπλέον, τόνισε ότι έχει επέλθει συμφωνία αναφορικά με το το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για την απάτη ΦΠΑ με τριγωνικές συναλλαγές και την καταγραφή όλων των δεξαμενών καυσίμου.
Όσον αφορά στο θέμα των ρυθμίσεων για την οικειοθελή συμμόρφωση (αποκάλυψη μαύρων καταθέσεων), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις σχετικές διατάξεις και θέλουμε να γίνει αυτό εντός του Δεκεμβρίου».
Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, απομένει το τελικό «ΟΚ» από την πλευρά των θεσμών, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχετικές διατάξεις τελικά να κατατεθούν αργότερα.
zougla