ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Καβγάδες: Οκτώ πράγματα που δεν πρέπει να πει ποτέ το ζευγάρι

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Φυσικά, αυτές τις μέρες, υπάρχουν επιπλέον λόγοι να αποφύγετε τους καυγάδες.
ΠΟΤΕ δεν είναι παραγωγικοι!
Αυτά που λένε κάποιοι ότι…. ‘’Αναθερμαίνουν τη σχέση’’, είναι το λιγώτερο καλαμακίες.
ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΜΕΝΕΙ !
Και, προσέξτε, ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !
    Οι εντάσεις στα ζευγάρια είναι πολύ συνηθισμένες την περίοδο των εορτών και δεν θέλουν πολύ για να εξελιχθούν σε τρικούβερτους καβγάδες. Όταν, όμως, θυμώνει κάποιος στον υπερθετικό βαθμό, μπορεί να εκστομίσει πράγματα που δεν θα έπρεπε ποτέ να λεχθούν. Ο διάσημος στην πατρίδα του σύμβουλος γάμου Άντριου Τζ. Μάρσαλ, από το Λονδίνο, εξηγεί τι δεν πρέπει ποτέ να πείτε στον/στην σύντροφό σας.
    1. Τελειώσαμε. Αν και η απειλή του χωρισμού ασφαλώς θα τραβήξει την προσοχή του/της, είναι σαν να αναγκάζεται να μπει σε μία διαπραγμάτευση με το πιστόλι στον κρόταφο. Σε τέτοια περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι θα πει οτιδήποτε για να αποφορτίσει την κατάσταση αλλά θα το κάνει με μισή καρδιά και αργότερα θα το καταπατήσει. Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να πάψει να μιλάει ανοιχτά όπως παλαιότερα για τα προβλήματα της σχέσης. Οι γυναίκες συχνά το κάνουν αυτό από φόβο ενώ οι άντρες, οι οποίοι ούτως ή άλλως είναι πιο «κλειστοί», θα γίνουν ακόμα πιο λιγομίλητοι μετά από αυτό το συμβάν. Έτσι, μπορεί μίαν ωραίαν πρωίαν να διαπιστώσετε ότι η σχέση σας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και δεν μπορείτε πια να κάνετε τίποτα για να τη σώσετε. Χώρια που υπάρχει ο κίνδυνος να είναι ένα μεγαλοπρεπές «εντάξει» η απάντηση στο «τελειώσαμε». Ας μην ξεχνάτε ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων αυξάνονται τα διαζύγια (όπως ακριβώς συμβαίνει και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές).
    2. Είσαι ηλίθιος. Ή άλλα ανάλογα και χειρότερα. Οι πιθανές προσβολές στους καυγάδες είναι ατέλειωτες και αφορούν τα πάντα, από την εμφάνιση και τα κιλά έως τις ικανότητες και τον δείκτη νοημοσύνης. Το πρόβλημα είναι ότι οι προσβολές πονάνε πάρα πολύ, διότι ξέρετε καλά τον/την σύντροφό σας και έτσι μπορείτε να τον/την «χτυπήσετε» εκεί που πονάει. Έτσι, όταν καταφεύγετε σε αυτές, όχι μόνο πλήττετε την αυτοεκτίμησή του/της αλλά, επειδή επιτίθεστε σε κάτι πολύ προσωπικό, δεν μπορείτε αργότερα να το αναιρέσετε.
    3. Μακάρι να μην σε είχα παντρευτεί ποτέ. Ή «να μην τα είχα φτιάξει ποτέ μαζί σου» ή «να μην είχαμε γνωριστεί ποτέ» κ.λπ. Αυτού του είδους οι δηλώσεις πλήττουν απ’ ευθείας τα θεμέλια της σχέσης και θέτουν τα πάντα υπό αμφισβήτηση. Επιπλέον, δεν θα τις σβήσει ποτέ ο χρόνος, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως τα λόγια του θυμού είναι η πραγματική αλήθεια και έτσι δεν τα ξεχνούν όσα χρόνια κι αν περάσουν.
    4. Είσαι βαρετός. Η ανία είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις μακροχρόνιες σχέσεις, όπου το ζευγάρι μιλάει πλέον για τα παιδιάτη δουλειά και τα λεφτά, και σπανίως διασκεδάζει. Επειδή όμως είναι ένα αληθινό πρόβλημα που χρειάζεται προσπάθεια και από τους δύο για να λυθεί, το να το «χτυπήσει» ο ένας στον άλλο στη διάρκεια του καυγά, απλώς οξύνει τα πνεύματα και εκμηδενίζει την δημιουργικότητα που απαιτείται για να «σπάσει» η ανία.
    5. Όλη μέρα κάθεσαι. Ή «δεν κάνεις τίποτα» ή «εσύ δεν δουλεύεις αλλά εγώ τρέχω και δεν φτάνω» κ.λπ. Αυτού του είδους οι δηλώσεις είναι το έναυσμα για να αρχίσει ο καθένας να απαριθμεί τι συνεισφέρει στο σπίτι και στην οικογένεια. Πριν το καταλάβετε θα έχει εμπλακεί σε μία αληθινή μάχη για το ποιος θα πληγώσει τον άλλο περισσότερο – και οι συνέπειες μπορεί να είναι απρόβλεπτες.
    6. Είσαι ίδιος ο πατέρας (η μητέρα) σου. Μας αρέσει να σκεφτόμαστε ότι ως άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί από τους γονείς μας, αλλά η αλήθεια είναι πως όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιθανότερο είναι να τους μοιάζουμε. Επειδή αυτό το αντιλαμβανόμαστε αλλά δεν το παραδεχόμαστε, αυτού του είδους οι δηλώσεις μάς κάνουν να νιώθουμε άβολα. Επιπλέον, όσοι λατρεύουν τους γονείς τους, μπορεί να «στραβώσουν» άσχημα διότι τις εκλαμβάνουν ως βρισιά απέναντι τους.
    7. Υπάρχουν κι άλλοι, καλύτεροι από εσένα. Αν και είναι φυσιολογικό να βρίσκουμε ελκυστικά και άλλα άτομα πέρα από το ταίρι μας, είναι αφύσικο να μετέρχεται κανείς τέτοιου είδους ύπουλα μέσα για να κάνει τον/την σύντροφό του να ζηλέψει. Είναι επίσης επικίνδυνο, διότι μπορεί να εκληφθεί το σχόλιο ως δήλωση πως έχετε χάσει το ενδιαφέρον για το ταίρι σας και «ξενοκοιτάτε» ή, ακόμα χειρότερα, ότι αμφισβητείτε την ελκυστικότητά του.
    8. Τίποτα. Πολλοί άνθρωποι «δαγκώνουν» τη γλώσσα τους και δεν λένε απολύτως τίποτα επειδή θέλουν να αποφύγουν τον καβγά. Η σιωπή, όμως, είναι ένας ύπουλος εχθρός διότι δεν διαθέτουμε διακόπτες ώστε αμέσως να «σβήνουμε» αισθήματα όπως ο θυμός, η σύγχυση και το αίσθημα της αδικίας, αλλά απλώς τα καταπνίγουμε. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, η τακτική αυτή «σκοτώνει» τα θετικά συναισθήματα που τρέφουμε για το ταίρι μας. Στην πραγματικότητα, η σιωπή είναι η κύρια αιτία για την οποία πολλά ζευγάρια φτάνουν στο σημείο να λένε «σ’ αγαπάω, αλλά δεν είμαι ερωτευμένος μαζί σου και θέλω να χωρίσουμε».
    Να θυμάστε πως οτιδήποτε απαγορευμένο είναι πιο ελκυστικό – και η «απαγόρευση» του καβγά είναι ολέθρια για τη σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου